Hyppää sisältöön

Nämä ovat alkukauden lumivarmimmat kohteet Euroopassa – Top 7

Suunnitteletko hiihtomatkaa heti kauden alussa? Lue Lumipallon seitsemän vinkkiä Euroopan lumivarmimpiin kohteisiin!

1. Val Thorens (Kolme Laaksoa, Meribel-Mottaret), Ranska

Euroopan korkeimmalla sijaitseva hiihtokeskus Val Thorens on hyvä valinta joulukuussa, jolloin hiihtomatkailija kaipaa lumivarmaa kohdetta. Alueella on kolme yli 3 000 metrin huippua, joista Pécletin jäätikkö ei sula kesälläkään. Kulinaristit ilahtuvat myös siitä, että keskus tunnetaan nousevana gourmet-kohteena.
> Tutustu keskukseen 

2. Chamonix, Ranska

Jos lumitilanne huolettaa, kannattaa suunnata kohteeseen, jossa riittää valinnanvaraa. Ranskan Chamonix’ssa on useita erilaista hiihtoalueita, joista joku tarjoaa aina hyvät laskumahdollisuudet. Chamonix on oikea kaupunki, jonka ravintoloista, baareista ja kaupoista löytyy hulinaa vuoden ympäri.
> Tutustu keskukseen 

3. Ischgl, Itävälta

Lumivarmana kohteena tunnettu Ischgl on hiihtokeskus, jossa riittää vauhtia ja meininkiä jo alkukaudesta. Yleensä luntakin on jo riittävästi myös offareiden laskemiseen. Loistavan yöelämän Ischglissä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja.
> Tutustu keskukseen 

Ischglin lumivarmoja rinteitä
Ischglin lumivarmoja rinteitä

4. Tignes (Val d’Isere), Ranska

Usein Val d’Iseren hiihtokeskuksen varjoon jäävä Tignes nauttii yleensä hyvästä lumitilanteesta jo sesongin alussa. Tignesin rinteet sopivat myös kokemattomammille laskijoille, mutta erityisesti keskuksessa panostetaan haastavampaan off-piste -laskemiseen ja freestyle-alueisiin.
> Tutustu keskukseen 

5. Hintertux (Zillertal), Itävalta

Hintertuxista löytyy yksi Euroopan parhaista jäätiköistä, jossa on tarjolla myös erinomaista jyrkkää laskua. Keskuksessa voi hiihtää kesälläkin, mutta talvella kohteeseen saapuva hiihtomatkailija pääsee valloittamaan myös pohjoiseen antavat rinteet. Yöelämä on varsin vauhdikasta myös vilkkaimman sesongin ulkopuolella.
> Tutustu keskukseen 

6. Obergurgl, Itävalta

Itävallan Obergurgl nauttii uudesta tulemisesta: hiihtokeskukseen vetävät väkeä kaksi eri laskualuetta linkittävä gondolahissi sekä lumivarma maine. Jos sääolosuhteet suosivat, löytyy alueelta paljon off piste -laskumahdollisuuksia. Obergurglissa voi kokea perinteisen hiihtomatkan tuhteine ruokineen ja hauskan kliseisine diskoineen.
> Tutustu keskukseen  

7. Saas Fee, Sveitsi

Zermattin naapurissa sijaitseva Saas Fee on viihtyisä hiihtokeskus, jonka 3 500 metriin nousevalla jäätiköllä pääsee laskemaan kesälläkin. Erityisesti freestyle-olosuhteet ovat Saas Feessä maailmanluokan tasolla. Eniten keskuksesta saa irti talvikaudella, kun rinteet avataan joulukuussa.
> Tutustu keskukseen

Kaikki jutun keskukset:
> Meribel-Mottaret (Val Thorens) – Maailman suurimman hiihtoalueen keskellä
> Chamonix – Alppiharrastajan mekka
> Ischgl – Kansainvälinen menomesta
> Val d’Isere (Tignes) – Superlatiivien hiihtokeskus
> Zillertal (Hintertux) – Jättiläinen Tirolin sydämessä
> Obergurgl – Hotellista suoraan suksille
> Saas Fee – Korkealle kohtuuhintaan

Lähde: The Guardian
Kuvat: Flickr/66126733@N04, Aurinkomatkojen kuvapankki