Hyppää sisältöön

Vapaalaskuaiheinen leffailta 3.10.2013

Suomalaisilla lumilajien ystävillä on mahdollisuus osallistua lokakuun 3. päivänä Wienistä livenä lähetettävään leffailtaan. Heroes by Nature –tapahtuman elokuvat ovat katsottavissa Bio Rexin elokuvateattereissa Espoon Sellossa, Hämeenlinnan Verkatehtaalla, Porvoossa ja Kajaanissa.

Itävallasta lähetettävä Heroes by Nature -vapaahiihtoilta näkyy satelliitin välityksellä suorana elokuvateattereissa eri puolella Eurooppaa. Tapahtuman elokuvissa tutustutaan vapaahiihtoon ja baseskihyppäämiseen sekä siihen, mikä näissä lajeissa oikein viehättää. Tapahtuman tuotot menevät sellaisenaan illan toisen elokuvan päätähden Shane McConkeyn perheen perustamalle säätiölle.

Illan elokuvina Tracing Skylines ja McConkey

Tracing Skylines -elokuvassa seurataan kuutta vapaalaskun ammattilaista ja heidän matkojaan unelmiensa toteuttamiseksi. Matka vei laskijat mantereelta toiselle ja vuorilta kaupunkiin, kun laskijat Bobby Brown, Karl Fostvedt, Pep Fujas, Seth Morrison, Sean Pettit ja Julien Regnier tavoittelivat henkilökohtaisia unelmiaan. ”Kerran elämässä” -reissujen dokumentoinnista syntynyt elokuva hyödyntää viimeisimpiä elokuvaustekniikoita.

Pääosissa: Sean Pettit, Logan Pehota, Karl Fostvedt, Julien Regnier, Pep Fujas, Bobby Brown
Tuotanto: Poor Boyz Productions ja Red Bull Media House
Kesto: 45 minuuttia

Illan toinen elokuva McConkey on tunteikas dokumentti, jossa perehdytään arvostetun vapaahiihdon ja baseskihyppäämisen uranuurtajan, vuonna 2009 menehtyneen, Shane McConkeyn elämään ja hänen rakastamisensa lajien hyväksi tekemäänsä työhön. Ystävien, perheenjäsenten ja toisten toimintaurheilulegendojen haastattelujen kautta elokuva antaa hyvin henkilökohtaisen kuvan miehestä ja hänen elämäntavastaan.

Pääosissa: Shane McConkey, JT Holmes ja Travis Pastrana
Tuotanto: Matchstick Productions ja Red Bull Media House
Kesto: noin 100 minuuttia

Kuka oli Shane McConkey?

Shane McConkey oli vapaahiihdon pioneerejä. Vapaahiihto antoi hänelle mahdollisuuden laskea omalla tyylillään ja omilla ehdoillaan. Shane löysi keinot valloittaa kaikkein hurjimmat laskureitit ja vuoret. Alan parhaat elokuvantekijät veivät omat taitonsa kokonaan uudelle tasolle saadakseen tallennettua filmille Shanen taituruuden. Shanen inspiroi ihmisiä laajalti myös urheilun vaikutuspiirin ulkopuolella.

Löydettyään myös laskuvarjohyppäämisen Shanesta kehittyi taitava B.A.S.E-hyppääjä ja wingsuit- eli liitopukulentäjä. Eri lajeja yhdistelemällä syntyi lopulta laji, jossa lasketaan vuorenrinnettä alas, irrotetaan sukset, lennetään liitopuvussa ilmojen halki ja laskeudutaan maahan laskuvarjon avulla. Vuonna 2007 Shane vei base-hyppäämisen uudelle tasolle hyppäämällä Nevadan osavaltiossa, USA:ssa, sijaitsevan Renon kaupungin korkeimman kasinon katolta. Hän oli kaikkien aikojen ensimmäinen rakennuksen katolta baseskihypyn tehnyt ihminen.

Shane McConkey sai surmansa Italian jylhillä vuorilla 26. maaliskuuta 2009, vain 39-vuotiaana. Miestä jäivät kaipaamaan vaimo ja tytär sekä sukulaiset, ystävät ja lukemattomat fanit, joita McConkey oli koskettanut ja muuttanut ainiaaksi.

Mikä on Heroes by Nature -elokuvailta?

Heroes by Nature on kerran kuukaudessa järjestettävä toimintaurheiluun ja seikkailufilmeihin keskittyvä elokuvatapahtuma. Tapahtuma yhdistää paitsi valkokankaan edessä istuvat yleisöt myös yleisön ja elokuvantekijät kameran molemmilta puolin. Suoran lähetyksen kautta yhteen linkittyy yli 45 elokuvateatteria eri puolilla Eurooppaa. Tapahtuma onkin ainutlaatuinen tilaisuus päästä kosketuksiin elokuvantekijöiden ja tähtien kanssa.

Lisätietoa tapahtumasta

Lähde ja kuva: Red Bull