Hyppää sisältöön

Oulun ihme – uusi hiihtokeskus avautuu

Edellisestä täysin uudesta laskettelukeskuksen avaamisesta Suomessa on kulunut yli 20 vuotta. Uutena keskuksena kauteen valmistautuu Ruskotunturi, jota rakennetaan parhaillaan tasaisuudestaan tunnettuun Ouluun.

Oulussa on ollut työntäyteinen kesä ja töitä paiskitaan edelleen kovasti. Tavoitteena on avata uusi Ruskotunturin hiihtokeskus joulukuun 14. päivä. Lähivuosina keskus tavoittelee nousua Suomen 10 – 15 suurimman keskuksen joukkoon kävijämäärällä mitattuna.

Avattavan hiihtokeskuksen valttina sijainti lähellä Oulun keskustaa

Ruskotunturi sijaitsee reilun viiden kilometrin päässä Oulun keskustasta. Hiihtokeskuksen mäki rakentuu vanhan Ruskon kaatopaikan maisemoituun jätekumpuun. Korkeuseroa mäelle kertyy kokonaiset 50 metriä, hiihtokeskuksen rinteisiin pituutta saadaan parhaimmillaan 400 metriä. Hissejä tulee yhteensä neljä.

Kokonaisinvestointina rakentamisen arvioidaan maksavan 800 000 euroa.

– Oulu on ainoa isompi kaupunki, jossa ei ole kaupunkilaskettelukeskusta. Näkemyksemme mukaan tämmöiselle on tarvetta, kertoo avattavan hiihtokeskuksen liiketoimintaa hoitavan Ruskotunturi Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Kyhälä.

Ruskotunturin kohderyhmänä paikalliset ja turistit

Tulevana talvena kaiken pitäisi olla valmista. Ensimmäisellä kaudellaan Ruskotunturi tavoittelee 30 000 – 40 000 kävijää. Toiminnan vakiinnuttua vuositavoite kävijöille on 100 000.

– Tavoittelemme asiakkaiksemme oululaisia lapsia, nuoria ja perheitä. Puitteet ovat loistavat myös alan harrastajille, kuten freestylelaskijoille ja lumilautailijoille, tiivistää Kimmo Kyhälä.

Myös matkailijat ja turistit ovat Ruskotunturin tähtäimessä.

– Matkailukeskusten täytyy houkutella ihmisiä. Meidän pitää rakentaa niin mukava paikka, että ihmiset haluavat tulla tänne, Kimmo Kyhälä sanoo.

Kuva: Ruskotunturi

Lue Lumipallon aiempaa uutisointia aiheesta: Ouluun oma tunturi 2013