Hyppää sisältöön

Talven matkakohteet kiinnostivat Skiexpossa

Skiexpo 2013 käynnisti talven hiihtokauden Helsingin Messukeskuksessa. Vierailijoita kiinnosti erityisesti kohteet ja matkat.

Skiexpo 2013 -tapahtuma tarjosi viikonloppuna hiihtokansalle mielenkiintoista nähtävää, tarjouksia sekä tietoa tuoteuutuuksista. Samaan aikaan Helsingin Messukeskuksessa olivat käynnissä myös BoardExpo ja Lätkä & Säbä sekä viihde-elektroniikkaa esittelevät DigiExpo ja HifiExpo. Tapahtumissa vieraili yli 55 900 kävijää.

Mielenkiinnon kohteena erityisesti kohteet ja matkat

Lumipallon messuosastolla selvitettin Skiexpo-vieraiden mielenkiinnon kohteita ja messujen kiinnostavinta antia.

Selkeästi mielenkiintoisimpana nousi esiin kohteet ja matkat. Peräti 44 prosenttia Lumipallon messukampanjanjaan osallistuneista piti kohteita ja matkoja Skiexpon kiinnostavimpana asiana.

Valinetarjoukset ja -uutuudet (24 %) sekä yleinen fiilistely (20 %) olivat myös laajasti mielenkiinnon kohteina.

Matkoja varattu jo vilkkaasti

Lumen ja talven odotus näkyy kotimaan hiihtokeskuksissa kiihtyvänä varaustahtina. Etenkin hiihtolomaviikkojen kohdalla matkojen varaaminen on käynnistynyt vilkkaasti.

– Myynnin osalta ollaan vähintään viime vuoden vauhdissa eli tuleva kausi näyttää ennakkoon arvioituna hyvältä. Lumitilanne pohjoisessa on vuodenaikaan nähden aikataulussa, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Larilahti.

Lumetettu reili testasi kilpailijoita

Messukeskukseen rakennetulla lumetetulla reilillä taitojaan esittelivät viikonlopun aikana sekä suksilla että laudalla temppuilevat laskijat.

Kisat järjestäneen Pulp Agencyn tuottajat Jussi Saarinen ja Henri Kunnas hehkuttavat tapahtuman hyvää meininkiä ja korkeaa tasoa.

– Urheilijoille tämä on ainutkertainen mahdollisuus näyttää taitojaan kotimaassa näin suuren yleisön edessä, sanovat Saarinen ja Kunnas.

Lauantain kilpasarjan suksipuolen voiton vei Juho Kilkki, kun taas lautailusarjassa ykköseksi temppuili Joonas Eloranta.

Ensi vuoden messuja suunnitellaan jo

Messujen tiedottaja Riikka Luomanpää kertoo seuraavan tapahtuman suunnittelutyön olevan jo käynnissä.

– Yritämme koko ajan kehittää tapahtumaa ja keksiä jotain uutta. Ensi vuoden messuja voimme suunnitella täysillä vasta nähtyämme, kuinka tämä vuosi on sujunut, kertoo Luomanpää.

Ensi vuonna Skiexpo järjestetään 31.10.–2.11.2014 Messukeskuksessa.

Kuva: Antti Hurskainen