Hyppää sisältöön

Sisäpiiriläisen valinta – Itävallan Montafon

Aika ajoin Itävallan klassikkokohteiden rinnalle valmismatkavalikoimaan nousee myös suomalaisille tuntemattomampia helmiä. Yksi tällainen on matkatoimisto You Travelin valikoimassa oleva Montafon.

Virkistävä vaihtoehto Itävaltaan

Montafon on vielä varsin tuntematon kohde suomalaisille, mutta nauttii erittäin suurta arvostusta paikallisten, laatua arvostavien harrastajien parissa.

Montafonin laakso sijaitsee Itävallan länsilaidalla Vorarlbergissä. Laaksoa ympäröi kolme vuoristoa ja alue on lumivarma. Montafonin rinnetarjonta kattaa neljä erillistä hiihtoaluetta ja tarjoaa nautittavaa laskettavaa monipuolisten rinteiden muodossa. Alueella on vähän muita laskijoita.

Kyseessä on todella virkistävä vaihtoehto Itävallan isojen massahiihtokeskusten joukossa.

Montafon saa positiivista palautetta suomalaisilta

– Montafon tuli valikoimaamme viime talvena eli kaudella 2012-13. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä alueen tarjontaan ja mahdollisuuksiin, kertoo toimitusjohtaja Mikko Suomi You Travel -alppimatkatoimistosta.

Viime talven asiakkailta saatu palaute ja hyvät kokemukset vakuuttivat, että Montafonin laakso on vaativampaankin suomalaiseen makuun sopiva matkakohde.

– Saamamme positiivisen palautteen perusteella asiakkaamme arvostavat erityisesti Montafonin monipuolisuutta ja ruuhkattomuutta, raottaa Suomi Montafonin saloja.

On helppo ymmärtää alueen viehätys ja Montafonin laakson tarjoamat mahdollisuudet kaiken tasoisille laskettelijoille ja lumilautailijoille. Montafonissa tunnelma on korostetun paikallinen ja välitön ja afterski on sopivan vauhdikasta. Montafon ei ole isojen matkanjärjestäjien valikoimassa, joten ruuhkautuvia turistimassoja ei ole ja rinteissä on hyvin tilaa nauttia.

Rinteissä pääset nauttimaan monipuolisesti

Alueella on yli 200 kilometriä rinteitä. Uuden yhdyshissin avulla suurin yhtenäinen hiihtoalue käsittää yli 130 kilometriä vaihtelevia laskuja.

– Vinkkinä rinteisiin, on pakko nostaa esiin reilusta 2400 metristä Hochjochin huipulta alkava Montafonin pisin rinne alas Schrunsin kylään. Laskulle tulee pituutta mahtavat 12 kilometriä ja korkeuseroa 1720 metriä, kertoo You Travelin tulevan kauden Montafonin kohdeopas Tuuli Sariola.

Monipuolista laskettavaa alueelta löytyy sekä nautiskelijoille että aktiivilaskijalle. Montafonissa hissilipulla pääset nauttimaan kahden erillisen rinnealueen tarjonnasta. Golmissa on mahdollisuus myös todelliseen vauhdin huumaan viettävissä kisarinteissä. Gargela on huomattavasti rauhallisempi hiihtoalue, joka on tunnettu laadukkaasta lumesta.

– Rinteiden ulkopuolellakaan ei ole yleensä tiedossa ruuhkaa, sillä laskijoita on vähän. Alueen off-piste –mahdollisuudet ovat hyvät ja valinnanvaraa on paljon. Gargellanista saa alkunsa esimerkiksi klassinen off-pistereitti Sveitsin Klostersiin, tiivistää Tuuli alueen mahdollisuuksia.

Montafon on vielä varsin tuntematon kohde suomalaisille, mutta nauttii erittäin suurta arvostusta paikallisten, laatua arvostavien harrastajien parissa

Matkanjärjestäjän vinkit – viisi syytä valita Montafon

1. Montafonin upeassa laaksossa on paljon laskettavaa

Montafonin laakso koostuu neljästä erillisestä hiihtoalueesta (Silvretta Montafon, Golm, Gargelle ja Kristberg) sekä lisäksi vielä erillisestä vaellushiihto-alueesta (Silvretta Bielerhöhe). Kokonaisuutena rinnekilometrejä on yli 200 ja Montafonin hiihtomahdollisuudet ovat upeat ja vaihtelevat.

> Tutustu Montafonin karttaan You Travelin sivuilla

2. Montafonissa on vähän muita laskijoita

Montafon on Keski-Euroopan laatutietoisten kohde, Montafonista tiedetään vielä vähän Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Alueelta puuttuvat suuret matkanjärjestäjät ja siten isot massat. Lisäksi alueella on nopeat ja uudenaikaiset hissit, jotka ehkäisevät jonojen ja ruuhkien syntymistä.

> Tutustu Montafonin rinteisiin You Travelin sivuilla

3. Montafonin laakso on runsasluminen

Läntisen sijaintinsa ja läheisten korkeiden vuorten vuoksi alueella sataa talvisin paljon, Atlantin talviset myrskyt tippuvat lumena Montafonin laaksoon. Lumivarmuutta lisää myös rinteiden sijainti korkealla, valtaosa alueen rinteistä sijaitsee yli 1500 metrin korkeudessa.

> Tutustu Montafonin esittelyyn You Travelin sivuila

4. Montafonissa on kattava majoitusvalikoima

Montafonin laaksossa on eritasoisia hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja jokaiseen makuun. Youtravelin majoitukset sijaitsevat parhaalla paikalla eli laakson vilkkaimmassa kylässä Gaschurnissa. Kompaktissa kylässä kaikki palvelut ovat lähellä. Keskeisen sijaintinsa vuoksi sieltä on kätevää siirtyä hiihtoalueen eri osiin.

> Tutustu You Travelin hotelleihin Montafonissa

5. Montafonissa on alueen mahdollisuudet tunteva hiihto-opas

Montafonin laakson monipuoliset mahdollisuudet aukeavat helpoiten alueen tuntevan hiihto-oppaan seurassa. Youtravelin opas tuntee rinteiden lisäksi myös alueen muut mahdollisuudet, kuten esimerkiksi Montafonin hyvän soveltuvuuden maastohiihtoon.

> Tutustu You Travelin viikko-ohjelmaan Montafonissa

> Varaa tästä You Travel -lomasi Montafoniin!

> Tutustu Lumipallon esittelyyn Montafonista

Kuvat: Vorarlberg/Illwerke Tourismus