Hyppää sisältöön

Levillä 11 miljoonan euron suunnitelmat

Levin etelärinteiden aluetta uudistetaan 11 miljoonalla eurolla vuodesta 2014 alkaen. Tulossa on Suomen pisin tuolihissi ja täysin uusi palvelukeskus.

Levin etelärinteiden alue on ollut uudistamissuunnitelmien kohteena jo kymmenen vuotta. Alkuperäisestä viivästyneet rakennussuunnitelmat käynnistyvät ensi vuonna.

Suomen pisin tuolihissi kolminkertaistaa Levin hissikapasiteetin

Leville rakennettava uusi kuuden hengen tuolihissi on valmistuttuaan Suomen pisin. Pituutta hissille tulee 1,7 kilometriä ja se kuljettaa ylös 4400 laskijaa tunnissa. Uusi hissi kolminkertaistaa Levin nykyisen hissikapasiteetin.

Samalla etelärinteiden alue saa myös täysin uuden palvelukeskuksen, jonka myötä nykyiset ravintolatilat tuplaantuvat. Muita kehityskohteita on uusi lastenmaailma sekä snow park ja alueen lumetusjärjestelmän parantaminen.

Tuleviin uudistuksiin on valmistauduttu jo parantamalla liikennejärjestelyjä sekä pysäköintiä ja leventämällä rinteitä.

Kasvava kysyntä ulkomailta uudistusten käynnistäjänä

Rinnetoimintoja pyörittävän Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari sanoo, että toimintojen kehittämisellä vastataan erityisesti kasvavaan kysyntään ulkomailta.

– Ulkomaalaisten matkailijoiden määrä on kääntynyt nyt selvään nousuun, kertoo Palosaari.

Vuosina 2008 – 2009 nähty raju pudotus ulkomaisten matkailijoiden määrissä on takana ja tällä hetkellä erityisesti englantilaiset tekevät vahvaa paluuta Lapin matkailuun. Ulkomaalaisista Levillä vahvasti edustettuina ovat myös venäläiset ja norjalaiset matkailijat.

Vierailijamäärän kasvun myötä aiemmin viivästyneet investoinnit on hyvä aloittaa nyt. Uuden hissin uskotaan kasvattavan merkittävästi Levin vierailijoiden ja laskettelijoiden määrää.

– Vuonna 2000 avattu gondolihissi nosti välittömästi lipunmyyntiä, kertoo Palosaari.

Levillä on takana kaksi vahvaa kasvun talvea. Kasvu on tullut juurikin ulkomaalaisten matkailijoiden määrän kasvusta.

Lähde: Kauppalehti.fi
Kuva: Simo Vunneli

Tutustu Levin keskusesittelyyn