Hyppää sisältöön

Maailman suurin laskettelukisa?

Itävallassa tavoitellaan uutta maailmanennätystä.

23. – 25. tammikuuta 2014 yritetään Wienissä päästä Guinnesin ennätystenkirjaan järjestämällä maailman suurin laskettelukisa. Maailmanennätys-status varmistuu yli 3000 osallistujalla.

Ennätyksen tavoittelulla kannustetaan ihmisiä liikkumaan

Uuden maailmanennätyksen varmistamiseksi ”Das grösste Skirennen der Welt” -kisa tarvitsee yli 3000 osallistujaa. Osallistujamäärä on haasteellinen, mutta toteutettavissa. Sveitsin legendaarinen, vuodesta 1928 alkaen kisattu ”InfernoMürrenissa kerää 1800 osallistujaa ja Åressa järjestetty ”Skutskjutet” 2500 osallistujaa.

Itävallassa alppihiihdolla on pitkät perinteet ja lähes kaikki osaavat laskea. Harrastepohjalta ja leikkimielisenä järjestettävä kisa onkin avoin kaikille. Osallistumaan pääsevät siis kaiken tasoiset laskijat.

Tausta-ajatuksena järjestettävässä kisassa on aktivoida ihmisisiä liikkumaan enemmän. Toisena tavoitteena on saada ihmiset löytämään uudelleen laskettelun ilon ja harrastusmahdollisuudet Wienissä. Kilpailuun ilmoittautuneet pääsevät harjoittelemaan ja valmistautumaan kisaan ohjatusti paikallisten urheiluseurojen opastuksella.

Kisa käydään Wienin omassa kotimäessä

Kisapaikkana toimii Wienin oma, pitkät perinteet omaava lähimäki Hohe Wand Wiese. Mäki on toiminut wieniläisten kotimäkenä vuodesta 1966 alkaen palvellen laskijoita yhden hissin voimin.

Kisamuotona on suurpujottelu. Rata on pituudeltaan noin 400 metriä ja käsittää 20 porttia. Korkeuseroa radalle kertyy noin 100 metriä. Kisa on aikataulutettu kahden tunnin blokkeihin, kunkin kahden tunnin aikana radan laskee läpi 200 kisaajaa. Kisaajat lähtevät radalle 30 sekunnin välein. Kukin kisalasku kellotetaan, lopulliseen tulokseen vaikuttaa myös vertailuaika.

Kilpailu kestää kolme päivää aamusta iltaan. Alueella on monenlaista ohjelmaa, tapahtumaa ja musiikkia osallistujille ja vieraille. Osallistuminen maksaa viisi euroa. Tapahtuman tuotot käytetään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien parantamiseen.

Kilpailuun osallistumaan pääsevät kaikki yli 4-vuotiaat harrastelijalaskettelijat. Tapahtumaan ovat tervetulleita myös erilaiset joukkueet.

Lähde: Kronen Zeitung
Kuva: Nassfeld via Compfight cc

Lisätietoa tapahtumista:
Das grösste Skirennen der Welt
Inferno
Skutskjutet