Hyppää sisältöön

Sotšin kisa-asut valmiina – joukkue vielä haussa

Lumilautamaajoukkue on julkistanut Sotšin kisa-asunsa. Kisa-asun pukijoiksi on tiedossa tosin vasta kaksi varmaa nimeä.

Seuraavat talviolympialaiset kisataan helmikuussa 2014 Venäjän Sotšissa. Suomen lumilautajoukkue kilpailee Sotšissa Burtonin valmistamassa puvussa.

Kisa-asussa korostuvat suomalaisuus ja ympäristöystävällisyys

Suomen lumilautamaajoukkue pukeutuu Sotšin olympialaisissa maailman tunnetuimman lumilautavalmistajan Burtonin tekemään asuun. Kisa-asussa on yhdistetty suomalaisuus lumilautailun tyyliin luonnonläheisellä tavalla. Kisa-asun värimaailma on haettu suoraan suomalaisesta koivumetsästä.

Asun on suunnitellut Samuli Hintikka ja sen grafiiikkatyöstä vastaa Lauri Vassinen. Ekologisuudesta on huolehdittu valmistamalla kisa-asun kangas PET-kierrätysmuovipulloista.

Suomen kisajoukkueessa vasta kaksi varmaa nimeä

Suomen lumilautamaajoukkueseen on valittu tähän mennessä vasta Enni Rukajärvi ja Markus Malin.

Joukkueeseen täydennystä haetaan lumilautacrossin osalta Itävallan Montafonin maailmancupista 6. – 8.12.2013. Suomesta kisaan osallistuvat Anton Lindfors ja Jussi Taka.

– Lähtökohdat kauteen ovat hyvät. Viime vuoden vaikeiden loukkaantumisten jälkeen nyt ollaan kunnossa. Antonin hyvin menneet treenit Argentiinassa ja Pyhällä toi itsevarmuutta, joten onnistuessaan hänen mahdollisuudet ovat todella hyvät. Jussikin on hyvässä kunnossa ja terveenä. Koivumaan Elias loukkaantui valitettavasti Pyhällä, joten hänen treenit ovat jääneet vähän vähemmälle, kertoo lumilautacrossin valmentaja Juha Guttorm.

Antonin lähtökohdat olympialaisia varten ovat hyvät. Taustalla on kymmenes sija viime maailmanmestaruuskisoista.

– Jussin osalta tarvittaisiin yksi hyvä onnistuminen, karsintakisoja on vielä viisi jäljellä. Myös tasainen menestys riittää olymipiapaikkaan, joten mitään ihmeitä ei siis tavoitella tai tarvita, sanoo Guttorm.

Seuraavat näytöt lumilautailun halfpipen osalta on mahdollista antaa Rukalla järjestettävässä maailmancupin osakilpailussa 12. – 13.12.2013. Kisaan on ennakkoon ilmoittautunut lähes 100 maailman huippulaskijaa.

Lähde: Suomen Lumilautaliitto
Kuva: Patrick Forsblom/Suomen Lumilautaliitto