Hyppää sisältöön

Iso-Syötteellä avataan uusi lastenrinne

Hiihtokeskus Iso-Syöte satsaa lapsiin. Hiihtolomien alla avataan uusi Mustin ja Lystin Seikkailumetsä.

Iso-Syötteen uutta rinnettä on rakennettu syksyn ja alkutalven ajan. Virallisesti avajaisia vietetään lauantaina 15.2.2014 klo 11.

Mustin ja Lystin Seikkailumetsä on ainutlaatuinen elämys

Iso-Syötteen uuden rinteen ideana on tarjota lapsille ja lapsenmielisille ainutlaatuinen, ympäröivää lumista luontoa hyödyntävä rinne-elämys. Reitin teemoina ovat jää, lumi ja valo. Tunnelmaa luovat lumiset maisemat, ympäröivä metsä vanhoine kelopuineen sekä luonnon muotojen hyödyntäminen mutkittelevan reitin suunnittelussa. Parhaimmillaan pieni laskija voi päästä seikkailemaan reitillä aitojen revontulien loisteessa.

Ainutlaatuisen luonnon lisäksi elämyksiä reitille tuovat myös monet muut mielenkiintoiset asiat. Lumesta muotoillut aallot ja kurvit, Iso-Syötteen maskottiporojen Mustin ja Lystin mökit sekä jäniksen ruokintapiste, jännittävät oikoreitit ja pienet temppupaikat luovat ympäristön, jossa jokaisella laskulla voi löytää uutta tehtävää ja nähtävää. Reitin erikoisuutena ovat ääni- ja värimaailman ihmeellisyyksiä raottavat väriurut, joita laskijat pääsevät soittamaan halutessaan.

Uusi Mustin ja Lystin Seikkailumetsä huolletaan säännöllisesti. Tampparin levyistä reittiä pääsee laskemaan sekä suksilla että lumilaudalla.

Uusi rinne sijaitsee lasten Lumimaan yhteydessä

Mustin ja Lystin Seikkailumetsään pääsee helposti Iso-Syötteen Lumimaan sompahissillä. Lumimaa sijaitsee päähissien välittömässä läheisyydessä.

Lumimaassa lapsille riittää vaihtelevaa tekemistä erilaisten leikkien ja askartelun merkeissä laskutouhujen lisäksi. Lumimaan kaksi leveää ja pitkää rinnettä on suunniteltu lasten ehdoilla, alueelta löytyy temppurata, aaltolatu, ministreet, pulkkamäki, leikkipuisto, makkaranpaistopaikka ja lasten hoitopaikka. Harjoitushissinä Lumimaassa on sompahissin lisäksi ilmaiset naru- ja mattohissi.

Lähde: Hiihtokeskus Iso-Syöte Oy
Kuva: Iso-Syöte

Tutustu Iso-Syötteen hiihtokeskusesittelyyn Lumipallossa