Hyppää sisältöön

Kysely: Levi, Ruka ja Ylläs kotimaan suosikkikohteet – ulkomaille mahdollisuuksien mukaan

Suomalaiset ovat tunnetusti mäenlaskukansaa. Hotels.comin ja Lumipallo.fin alkuvuonna 2014 tekemän kyselyn mukaan suomalaisten kestosuosikit löytyvät kotimaasta ja Keski-Euroopasta.

Selkeästi eniten laskettelumatkoja tehdään kotimaan laskettelukohteisiin. Suomalaisia suosikkeja ovat edelleen Levi (25 %), Ruka (24 %) ja Ylläs (20 %). Laskureissuja kyselyn mukaan on tehty paljon Suomen lisäksi naapurimaahamme Ruotsiin.

Ulkomaiden himotuimmat kohteet löytyvät Alpeilta

Keski-Euroopan alppimaista vuodesta toiseen himotuimpia ovat ansaitusti Itävalta, Italia sekä Sveitsi. Alppien valttikorttina on ylitsepursuava tarjonta, usein luotettava lumitilanne sekä kevätaurinko. Kyselyn mukaan suomalaiset lähtevätkin ulkomaille rinnetarjonnan, rentoutumismahdollisuuksien sekä hyvien laskukelien perässä.

Itä-Euroopassa eksoottisia kohteita

Suomalaiset laskettelijat ovat hintatietoisia. Hinta- ja palvelutason tulee kohdata matkapäätöstä tehdessä. Itä-Euroopan kohteiden rinteiltä voi bongata suomalaisten suksien jälkiä. Useat kyselyyn vastanneet kertoivat käyneensä laskettelureissulla muun muassa Slovakiassa, Tsekeissä ja Bulgariassa. Kovin yleisiä kohteita maat eivät vielä ole suomalaisen laskuväen keskuudessa.

Kiinnostus kaukokohteisiin kasvussa

Euroopan ulkopuoleltakin löytyy kohteita, jotka houkuttelevat suomalaisia. Vielä ei voida puhua valtavasta ryntäyksestä Euroopan ulkopuolisille rinteille. Yleisimpiä laskettelukohteita ovat Yhdysvallat, Kanada ja Japani. Halu on kuitenkin kova. Kolmannes kyselyyn vastanneista 1703 henkilöstä suunnitteli tekevänsä tulevalla laskukaudella vähintään yhden laskettelumatkan Euroopan ulkopuolelle.

Listalta löytyy myös kohteita, joita ei välttämättä olisi aivan heti arvannutkaan. Suomalaiset ovat käyneet pöllyttämässä lunta tai hiekkaa myös Intiassa, Dubaissa ja Israelissa

Suomalaisten suosikkikohteet – top 10*

  1. Suomi
  2. Itävalta
  3. Ruotsi
  4. Sveitsi
  5. Italia
  6. Ranska
  7. Norja
  8. USA
  9. Kanada
  10. Japani

* Kohteet, jossa suomalaiset vierailivat eniten.

Lähde: Suuri hiihtomatkailukysely 2014
Kuvat: www messnerwirt com via Compfight cc