Hyppää sisältöön

Ylläs Saagalle uusi omistaja

Lapland Hotels ostaa Ylläs Saagan hotelli- ja ravintolaliiketoiminnat Holiday Club Resorts Oy:ltä.

Ylläsjärven puolella toimiva Ylläs Saaga siirtyy Lapland Hotelsin omistukseen 1.11.2014. Samalla hotellin nimi muuttuu Lapland Hotel Saagaksi.

Lapland Hotelsilla aiemmin jo kaksi hotellia Äkäslompolossa

Alunperin vuonna 2003 avatun Ylläs Saaga hotellin osti vuonna 2011 Holiday Club Paperiliitolta. Hotellin perustaminen käynnisti samalla monipuolisen matkailukylän rakentamisen ja hotelli toimii edelleenkin alueelle nousseen lomakylän keskeisenä veturina.

– Saagan sijainti Ylläsjärven puolella, aivan rinteiden juuressa tuo merkittävän lisän Ylläksen tarjontaamme. Kylpylähotelli tukee myös vahvasti Äkäslompolon kylässä olevien kahden hotellimme toimintaa. Lapin matkailu Ylläs keskeisenä tekijänä ovat selkeällä kasvu-uralla. Liikevaihtomme on kasvanut jo neljä perättäistä vuotta ja huolimatta alan ja koko Suomen vaikeasta taloudellisesta tilanteesta, myös viime kesänä päättyneellä tilikaudella ylsimme kasvuun. Nyt on oikea hetki vahvistaa ketjun toimintaedellytyksiä tulevaa kasvua silmällä pitäen, toteaa Lapland Hotelsin hallituksen puheenjohtaja Pertti Yliniemi.

Hotellissa on nykyisellään 84 huonetta, neljä ravintolaa, kylpylä- ja hoito-osasto, kuntosali, kokoustiloja sekä 113 Chalet-huoneistoa välitysmyynnissä. Ylläs Saagan henkilökunta siirtyy Lapland Hotelsin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

– Holiday Club keskittää investointejaan ja toimintaansa lomakohteisiin, joissa pystymme tarjoamaan asiakkaille koko tuotevalikoimamme mukaan lukien viikko-osakkeet ja Villas-huoneistot. Viime vuosina olemme erityisesti panostaneet suurimpiin lomakeskuksiimme Katinkultaan ja Saimaalle. Ylläksen alue on upea matkailukohde, Holiday Clubilla on jatkossakin Äkäslompolossa yli 70 lomahuoneistoa ja oma myyntitoimisto. Olemme iloisia, että Ylläs Saagan kehittäjäksi löydettiin Lapin matkailuyrittäjien joukosta paras mahdollinen, jatkaa puolestaan Holiday Clubin toimitusjohtaja Vesa Tengman toteaa.

Tehtyyn kauppaan sisältyy yhteistyösopimus Lapland Hotelsin ja Holiday Clubin välillä Ylläksen alueella.

Lähde ja kuva: Lapland Hotels

Tutustu Ylläksen hiihtokeskusesittelyyn