Hyppää sisältöön

Alppihiihdon maailmancup starttaa

Alppihiihdon maailmancup käynnistyy 25.-26.10.2014 perinteisellä Söldenin suurpujottelulla.

Hiihtolajien maailmancupit avataan alppihiihdon osalta tämän viikon lauantaina ja sunnuntaina Itävallan Söldenissä.

Söldenin kisassa mukana kaksi suomalaislaskijaa

Naiset avaavat lauantaina suurpujottelun maailmancupkauden ja miehet pääsevät vuoroon sunnuntaina. Söldenin kisassa on tänä vuonna mukana kaksi suomalaislaskijaa, Rettenbach-jäätikön haastavaan rinteeseen meiltä starttaavat sunnuntaina Marcus Sandell ja Samu Torsti.

Sääennusteet lupaavat tuleville päiville lumisadetta Keski-Eurooppaan, mutta viikonlopuksi ennusteet lupaavat kilpailujen läpiviemisen kannalta hyvää ja kirkasta säätä. Sääennusteen johdosta Ski Sport Finlandin pujottelujoukkue keskeytti lumileirin Keski-Euroopassa ja urheilijat suuntasivat takaisin Suomeen etuajassa.

Freestylehiihtäjät ovat hakeneet lumituntumaa jo pariin otteeseen Keski-Euroopan jäätiköiltä. Slopestyle ja halfpipe-laskijat ovat harjoitelleet Saas-Feessä ja kumparelaskijat suuntasivat kauden toiselle lumileirille Sveitsin Zermattiin maanantaina ja freeski-lajien (slopestyle ja halfpipe) urheilijat kokoontuvat ensi viikoksi fysiikkaleirille Rovaniemelle.

Kotimaan lumille alppi- ja freestylehiihtäjät suuntaavat heti SkiExpon jälkeen. Alppihiihtäjät pääsevät lumitilanteen salliessa kokeilemaan Levi Black -kisarinteen kuntoa ja freestylehiihtäjät suuntaavat Rukan avajaisiin 7.-9. marraskuuta.

Lähde ja kuva: Ski Sport Finland

Lisätietoa aiheesta:
Levi Black valmiina kisoihin