Hyppää sisältöön

Esittelyssä viisi kohdetta, joissa voit yhdistää ranta- ja lumiloman

Jos et osaa päättää lähteäkö lomalla surffaamaan vai laskemaan, kannattaa valita kohde, jossa voi harrastaa molempia.

Näissä kohteissa voit halutessasi yhdistää lomaasi vuoret ja meren.

1. Kalifornia

Kalifornia on yksi klassisimmista kohteista, joissa on mahdollista yhdistää lasku- ja rantaloma. Kalifornian vuoret ja rannat ovat jo vuosia houkutelleet surffaus- ja laskukansaa ottamaan osaa Kalifornia-haasteeseen, eli harrastamaan laskua ja surffausta samana päivänä.

Kohdevaihtoehtoja löytyy useita. Aamun voi aloittaa esimerkiksi surffaamalla Santa Cruzin aalloilla ja jatkaa iltapäivällä vain muutaman tunnin ajomatkan päähän Lake Tahoen hiihtokeskuksiin laskemaan.

2. Marokko

Marokko ei ehkä tule ensimmäisenä mieleen laskukohdetta valitessa. Atlas-vuoret tarjoavat kuitenkin varteenotettavan kohteen perinteisestä poikkeavaa laskulomaa suunnittelevalle. Marokkolaisesta rinnekulttuurista voi päästä nauttimaan esimerkiksi Korkea-Atlasvuorella sijaitsevassa, 3268:saan metriin kohoavassa Oukaimdenin laskettelukeskuksessa. Pohjois-Afrikan korkeinta vuorta, 4167 metriä korkeaa Jbel Toubkalia, ympäröivä alue sen sijaan sopii erittäin hyvin hiihtovaellukseen ja vapaalaskuun.

Rantalomailu kannattaa aloittaa Taghazouten hiekkarannoilta. Pieni kalastajakylä tarjoaa erinomaiset puitteet rentoutumiselle ja auringonpalvonnalle. Rentoa meininkiä henkivä Taghazoute on jo 60-luvulta lähtien ollut suosittu kohde myös surffaajien keskuudessa.

3. Uusi-Seelanti

Uudessa-Seelannissa vuoret ovat lähellä merta, joten laskun ja surffauksen yhdistäminen jopa saman päivän aikana on mahdollista. Uusi-Seelanti onkin suosittu kohde molempien lajien harrastajien keskuudessa

Saman päivän aikana lasku ja surffaus onnistuu esimerkiksi Pohjoissaarella sijaitsevan Waikaton alueella. Maan suurimmista laskettelukeskuksista, Whakapapalta ja Turoalta, on vain noin kolmen tunnin ajomatka Raglanin kuuluisille surffausrannoille.

4. Espanja

Espanja on yksi harvoista Euroopan kohteista, joissa voi yhdistää laskuloman rantalomailuun. Lähimpänä rantaa sijaitseva laskettelukeskus on Välimeren rantoja myötäilevä Sierra Nevada, joka on Alppien jälkeen Euroopan toiseksi korkein vuoristo. Rinteitä lumivarmuudestaan tunnetulla alueella on yli sata kilometriä, joten laskettavaa löytyy jokaiselle taitotasolle.

Sierra Nevadasta pääsee suhteellisen helposti rannalle lepuuttamaan laskettelusta ja lautailusta väsyneitä jalkoja, sillä vain noin tunnin ajomatkan päässä Euroopan eteläisimmän hiihtokeskuksen rinteiltä aukeavat maailmankuulut Costa Del Solin aurinkorannat.

5. Chile

Andien, Patagonian ja Tyynenmeren välissä sijaitseva Chile on itseoikeutetusti yksi maailman parhaista kohteista vuoristo- ja rantaloman yhdistämiseen. Chilestä voi löytää niin maailman parhaat laskupaikat, kuin maailman parhaat surffausrannatkin.

Suosittuja laskukohteita ovat esimerkiksi Etelä-Amerikan suurin laskettelukeskus Valle-Nevado tai perinteinen Portillo. Rantaviivaa Chilellä on yli 4000 kilometriä, joten sopivia rantakohteita löytyy sekä surffaajalle että rentoutumista etsivälle lomailijalle.

Teksti: Saara Argillander
Kuvat: Thomas Leth-Olsen via Compfight cc ,Allie_Caulfield via Compfight cc, Alex Grechman via Compfight cc, Valle Nevado

Tiedätkö mielenkiintoisen kohteen, joka sopisi tälle listalle? Jätä vinkkisi kommentoimalla alle!