Hyppää sisältöön

Pääsiäinen kutsuu rinteisiin kautta maan

Varhainen kevääntulo on merkinnyt laskettelijoille mainioita olosuhteita. Ulkoilijat ovat saaneet nauttia auringosta, ja yöpakkasten ansiosta rinteet ovat erinomaisessa kunnossa. Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) tiedote 26.3.2015.

Pakkasöinä on monissa keskuksissa tehty viime viikkoina lisääkin lunta, ja useimmat hiihtokeskukset ovat edelleen auki etelää myöten. Pääsiäinen houkuttaa jälleen kerran hiihtäjiä rinteisiin nauttimaan keväästä. Tämän hetken ennusteet lupaavat pääsiäisviikolle vaihtelevaa kevättalven säätä.

Pääsiäisenä tapahtumatarjonta niin rinteissä kuin niiden ulkopuolellakin on vilkasta. Suurissa keskuksissa lavalla nousee ykkösrivin bändejä ja artisteja.

Suurimpien hiihtokeskusten keskusvaraamoista kerrotaan, että majoituspaikkojen myynti on sujunut hyvin, mutta edelleen kannattaa kysellä majoitusta pääsiäiseksi.

– Majoitustilaa löytyy mattimyöhäisillekin niin hiihtokeskuksista kuin lähellä olevista taajamista, vinkkaa Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Larilahti.

– Kevät on kaiken kaikkiaan parasta hiihtokautta Suomessa. Lunta on paljon, rinteissä on tilaa eikä pakkanen pure. Lapissa erinomaiset hiihtokelit jatkuvat vielä pitkään pääsiäisen jälkeen, aina toukokuulle saakka. Aurinkoisia laskettelureissuja kannattaa suunnitella siis myös muille kevään viikonlopuille.

> Katso hiihtokeskusten ajankohtaiset tapahtumat

Lähde: Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry
Kuva: gregor_y via Compfight cc