Hyppää sisältöön

Loma Baijerissa – 3 vinkkiä

Etelä-Saksassa sijaitseva Baijeri tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia niin alppiaktiviteettien, täydellisen rentoutumisen kuin hyvän ruuan ja juoman ystäville.

Maansa tärkeimpänä matkailuosavaltiona Berliinin lisäksi tunnettu Baijeri on edelleen varsin tuntematon kohde suomalaisten matkaajien keskuudessa. Esittelyssä kolme kohdetta lumihuippuisten vuorten, kristallinkirkkaiden järvien ja kauniiden kaupunkien ystäville.

1. Nauti Alpeista Garmisch-Partenkirchenissä

Sopivassa suhteessa aktiviteettia ja nautiskelua on muun muassa laskumatkaajien tuntema resepti onnistuneeseen lomaan. Erinomaisen mahdollisuuden tähän tarjoaa Saksan kuuluisin ja monipuolisin hiihtokeskus Garmisch-Partenkirchen. Lähellä Itävallan rajaa sijaitseva Garmisch-Partenkirchen on erittäin helposti saavutettavissa, sillä perille pääsee Münchenin lentoasemalta lähtevällä junalla.

Alppien rauhoittavat maisemat ja monipuoliset mahdollisuudet ovat houkutelleet vieraita Garmisch-Partenkircheniin jo vuosikymmenien ajan. Talviolympialaisten ja alppihiihdon MM-kisojen pitopaikkana tunnettu Garmisch on vilkas matkailukaupunki läpi vuoden. Talviaikaan kohde täyttyy erityisesti laskettelun ja lumilautailun harrastajista. Keväästä syksyyn alue on muun muassa patikoijien ja pyöräilijöiden suosiossa.

Näe ja koe: Kabiini- tai junanousu jäätikölle ja Saksan korkein vuori Zugspitze .

2. Rentoudu Tegernseen järvimaisemissa

Erityisesti baijerilaisten viikonloppulomakohteena tunnettu Tegernsee-järvi ja sitä ympäröivä laakso sijaitsee alle tunnin ajomatkan päässä Münchenistä. Alppien juurella sijaitsevaa aluetta pidetään yhtenä koko Saksan upeimpana lomakohteena, joten Tegernsee on erinomainen vaihtoehto täydelliseen rentoutumiseen ja akkujen lataamiseen arkea varten.

Alueen upeutta lisää mahtavien maisemien lisäksi ilmasto, seudulla mitataan yleensä eniten aurinkoisia päiviä Saksassa. Täällä terveellinen ilmasto, kauniit maisemat sekä luonnon rauha luovat erinomaiset puitteet virkistävälle lomalle. Erilaiset terveyskylpylät, wellness-hotellit ja monipuoliset hyvinvointipalvelut houkuttavat hyvän olon lomailusta kiinnostuneita seudulle läpi vuoden. Tegernseen seutu on lisäksi tunnettu monista paikallisista herkuistaan sekä erinomaisesta ravintolatarjonnastaan.

Näe ja koe: Alueen idylliset kaupungit Bad Wiessee, Gmund, Kreuth, Rottach-Egern ja Tegernsee.

3. Koe yltäkylläinen kaupunkiloma Münchenissä

Monille alppimatkaajille 1,4 miljoonan asukkaan München on tuttu lähinnä vain lentokentästään. Todellisuudessa perinteikäs Baijerin pääkaupunki on itsessään monipuolinen lomakohde ympäri vuoden. Autoista ja jalkapallosta tunnettu vastakohtien kaupunki on täynnä historiaa ja nähtävyyksiä sekä shoppailumahdollisuuksia että ruoka- ja juomakulttuuria.

Kaupunki on myös mainio tutustumiskohde laajemmin Baijerin ja Etelä-Saksan perinteistä ja kulttuurista kiinnostuneille. Matkailijalle paikalliset perinteet ja tavat tulevat tutuiksi muun muassa kaupungin monilla olutterasseilla, perinteisissä ruokapaikoissa  ja erilaisilla festivaaleilla. Tekemistä ja nähtävää riittää niin viikonloppulomalle kuin pidemmällekin ajalle. Erinomainen idea Münchenissä vierailuun on vuokrata auto ja tutustua myös ympäröivään maaseutuun ja moniin sympaattisiin saksalaisiin pikkukaupunkeihin.

Näe ja koe: Vuodesta 1810 saakka järjestetty maailman suurin kansanjuhla Oktoberfest syys-lokakuun vaihteessa.

Tutustu tarkemmin Etelä-Saksaan

Teksti: Antti Hurskainen
Kuvat: Saksan Matkailu, Sarahhoa via Compfight cc, muitosabao via Compfight cc