Hyppää sisältöön

Iso-Syöte avaa viikonloppuna

Iso-Syötteellä päästään mäkeen ennätyksellisen lyhyen lumetusjakson jälkeen.

Hiihtokeskus Iso-Syöte avaa lauantaina 28.11.2015 kello 10 ensimmäisen rinteensä.

Lumetus valmistui haastavissa olosuhteissa 24 tunnissa

Iso-Syöte avaa talven ensimmäisen rinteensä ennätyksellisen lyhyen lumetusajan jälkeen.

– Olosuhteet ovat olleet haastavat koko syksyn. Vaikka tunturiin on satanut mukavasti luonnon lunta, lumetukseen vaadittavaa viittä pakkasastetta ei ole näkynyt. Maanantaina vihdoin pakastui ja saimme vuorokauden aikaa lumettaa. Ennätyksellisesti saimme puolen kilometrin mittaisen rinteen 24 tunnissa valmiiksi. Loppuviikolle on luvattu lauhtuvaa, mutta myös lumisadetta. Hissilatu laitetaan viikonlopuksi kuntoon joko käsin tai koneella, kertoo Iso-Syötteen rinnepäällikkö Vesa Salmela.

Avattava rinne on Iso-Syötteen Lumimaassa sijaitseva rinne numero 9.

Perhealue Lumimaa on syksyn aikana saanut myös täysin uuden ankkurihissin. Alueelle on myös syntynyt kaksi uutta rinnettä. Toinen uusista rinteistä on oppimiseen ja perheen yhteiseen hauskanpitoon suunniteltu Mustin ja Lystin Seikkailumetsä.

Rinteen ideoinut Heidi Terentjeff on koulutukseltaan sosionomi. Kantavana ajatuksena uudessa rinteeessä on, että koko perhe voi tuohuta yhdessä ja oppia samalla hauskoja asioita ympäröivästä metsästä ja sen eläimistöstä.

Uuden rinteen avajaisia vietetään 12.12.2015 kello 12.

Lähde ja kuvat: Hiihtokeskus Iso-Syöte

Tutustu kotimaan hiihtokeskuksiin Lumipallossa