Hyppää sisältöön

Laskijan Saalbach – Itävallan suurin hiihtokeskus

Loistavat rinteet, modernit hissit sekä erinomaiset off piste –mahdollisuudet tekevät Saalbachista yhden Alppien houkuttelevimmista vierailukohteista. Tulevalla kaudella laskijan mahdollisuudet monipuolistuvat entisestään!

Mahtavia rinteitä, tunnelmalliset kylät, koskemattomia offareita sekä pirteä yöelämä, nämä kaikki helposti saavutettavissa. Tutustu tarkemmin Itävallan suurmnpaan hiihtokeskukseen – esittelyssä yhdeksän hyvää syytä vierailla Saalbachissa.

1. Itävallan suurin

Saalbachin rinnejärjestelmä tunnetaan nimellä skicircus. Kyseessä on Itävallan suurin yhtenäinen rinne- ja hissialue. Vierailijalle se tarjoaa rinne- ja lomahupia koko rahalla.

Kokonaisuus kattaa neljä erillistä, mutta helposti saavutettavaa aluetta. Saalbachissa laskijaa odottaa yhteensä 270 kilometriä hyvin hoidettuja rinteitä, jotka soveltuvat kaiken tasoisille ja ikäisille laskijoita. Alue tarjoaa hyvät mahdollisuudet niin helppoon rinnelaskuun kuin kovempaan tykitykseen. Puitteet ikimuistoiselle laskulomalle ovat erinomaiset.

Itävallan suurin hiihtokeskus Saalbach – 270 kilometriä rinteitä ja paljon laskettavaa rinteiden ulkopuolella.

> Tutustu Saalbachin rinnejärjestelmään

2. Tunnelmalliset kylät

Rinnealueen keskuksena toimii noin 1 000 metrin korkeudessa sijaitseva Saalbachin kylä. Sijainti on täydellinen koko laajan rinnealueen läpikäymiseksi.

Ympärillä avautuvat mahtavat vuorimaisemat sekä vaihtelevat, Itävallan monipuolisimpana pidetyt, rinteet. Niistä nauttivat sekä laskettelijat että lumilautailjat. Taukoja helpottavat alueen useat rinneravintolat. Monipuolisuutta tuo helposti saavutettava Hinterglemm ja sen vaihtelevat ja vauhdikkaat rinteet. Täällä lasketaan parhaimmillaan lähes 2 100 metrin korkeudessa. Leogangin kylä ja rinnealue sijaitsevat puolestaan Saalbachin viereisessä laaksossa. Leogangin rinnealueelta löytyy monien mielestä useita koko skicircuksen parhaita laskuja.

Saalbachin alueen kylät edustavat itävaltalaista alppityyliä parhaimmillaan.

> Tutustu Saalbachin kyliin

3. Modernit hissit

Saalbachin hissijärjestelmä on moderni ja erittäin tehokas. Hiihtolomalla ei tällöin kulu aikaa turhaan jonottamiseen, vaan voi keskityä itse asiaa eli laskuista nauttimiseen.

Joulukuusta alkaen Saalbachin kävijää palvellaan entistä paremmin, kun ennestäänkin kattava alue yhdistyy viereisen Fieberbrunnin kanssa. ”TirolS – kaksi osavaltiota, yksi hissi” nimellä kulkenut hanke linkittää tehokkaalla 10-hengen gondolilla Salzburgin ja Tirolin osavaltiot toisiinsa. Tulevalla kaudella hiihtolomailijaa helpottaa myös uusi Bernkogelin 6-hengen tuolihissi, joka korvaa vanhat ankkurihissit. Yhteensä alueella on 70 laskijoita palvelevaa hissiä.

Saalbachin uudenaikaiset hissit tekevät alueella liikkumisesta helppoa. 

> Tutustu uuteen TirolS-hissiyhteyteen
> Tutustu alueen hisseihin

4. Vapaalasku ja offarit

Uuden Fieberbrunniin vievän hissiyhteyden avulla Saalbachin kävijää hemmotellaan entistä paremmilla laskumahdollisuuksilla. Fieberbrunn on on nimittäin tilastojen valossa useina talvina Tirolin osavaltion runsaslumisin paikka.

Fieberbrunn on aiemmin ollut lähinnä vain paikallisten tietämä salaisuus, jonka maailmanluokan off piste ja vapaalaskumahdollisuudet ovat viime vuosina alkaneet paljastua laajemmin muun muassa täällä järjestettävän Freeride World Tourin takia. Maailman parhaiden vapaalaskijoiden lisäksi myös muut viihtyvät takuulla Fieberbrunnin tirolilaistunnelmissa, niin rinteiden ulkopuolella kuin nautinnollisissa rinteissä. Saalbachin alueelta löytyy myös monia muita vaihtoehtoja rinnealueiden ulkopuolella viihtyville laskijoille.

Saalbachin alueella viihtynyt sekä rinne- että offarilaskijat. 

> Tutustu alueen lumitilanteeseen
> Tutustu vapaalaskuun Fieberbrunnissa 

5. Perheystävällisyys

Saalbachin kattava rinnetarjonta soveltuu hyvin koko perheen yhteiseen lomaan. Aurinkoista ja tuulensuojaista laskettavaa on kaikille tasoille ja mieltymyksille, lisäksi yhteydet eri alueiden välillä toimivat hyvin.

Jokaisen perheenjäsenen kykyihin sopivan rinnealueen ehdottomana plussana on ruuhkattomien rinneravintoloiden iso määrä – taukopaikka löytyy tarvittaessa aina läheltä. Alueelta löytyy paljon tekemistä koko perheelle myös rinneriehan ulkopuolelta. Kelkkailu, rekiajelu, seinäkiipeily, keilailu ja jousiammunta ovat vain esimerkkejä koko perheelle iloa tuovista ohesaktiviteeteista ja vaihtoehdoista ikimuistoiseen hiihtolomaan. Ei ihme, että Saalbach onkin usealle perheelle vakiokohde vuosittaiselle alppilomalle.

Itävallan suurin hiihtokeskus soveltuu erinomaisesti kaiken ikäisille ja tasoisille laskijoille.

> Tutustu alueen aktiviteetteihin

6. Monipuoliset parkit

Erinomaisten rinteiden lisäksi Saalbach on tunnettu myös loistavista snow parkeistaan. Sopivia haasteita löytyy niin ensikertalaisille kuin kokeneille hurjapäille.

Hinterglemmissä sijaitseva Nightpark on avoinna maanantaista lauantaihin aina 21:30 asti. Leogangin Nitro-parkki on erityisen suosittu lumilautailijoiden keskuudessa. Fieberbrunnin Easy-Park puolestaan soveltuu nimensä mukaisesti erityisesti vasta-alkajien tarpeisiin. Fieberbrunnissa on myös ainutlaatuinen Powairea-vapaalaskualue, jossa luonnon muotoja optimaalisesti hyödyntävät hyppyrit ja muut haasteet odottavat kesyttäjäänsä.

Saalbachin snow parkeissa kuluu päivä ja toinenkin – Nightpark on auki myös iltaisin.

> Tutustu alueen parkkeihin

7. Jatkuva kehittäminen

Vuodesta 2000 alkaen hissiyhtiöt ovat investoineet yli 390 miljoonaa euroa alueen kehittämiseen ja modernisointiin. Palvellakseen alueen vierailijoita entistä paremmin investoinnit jatkuvat myös tulevaisuudessa.

Rinnekoneet, hissit, lumetusjärjestelmä ja uudet tai parannetut rinteet ovat vain esimerkkejä alueen kehitystoimista. Tulevalla kaudella esimerkiksi alueen lumivarmuutta parannetaan muun muassa lumetusjärjestelmän uudistamisella ja laajentamisella Schönleitenin alueella. Rinnepuolella puolestaan uutta on esimerkiksi Leogangissa 4,7 kilometrin mittainen rinne Steinbergbahn-hissin luona.

Investoinnit lumetukseen ja rinteidenhoitoon pitävät laskuolosuhteet erinomaisina läpi kauden. 

> Tutustu kauden uudistuksiin 

8. Hyvä ruoka ja juoma

Saalbachin monipuoliset ravintolat sopivat jokaiselle kukkarolle. Tarjolla on kymmeniä tunnelmallisia vaihtoehtoja pystybaarista tasokkaisiin ravintoloihin, jotka kaikki tarjoilevat herkullisia ruokia ja maistuvia juomia.

Erinomaisen laskemisen lisäksi Saalbach on tunnettu myös Alppien parhaimpiin kuuluvasta after skistä, Hinterhag Alm lienee koko Alppien kuuluisin after ski paikka. Mukavaa menoa on tarjolla myös monissa muissa tunnelmallisissa paikoissa iltapäivästä aina aamun pikkutunneille saakka oman jaksamisen ja mieltymysten mukaan.

Päivän parhaiden hetkien kertausta hyvän ruoan ja juoman parissa.

> Tutustu alueen ravintoloihin

9. Helppo saavutettavuus

Suomesta saapuvalle laskijalle Saalbach on erittäin vaivaton kohde. Kohteeseen järjestetään nimittäin talviaikaan Suomesta valmismatkoja.

Alppimatkatoimistoista ainakin STS Alppimatkat ja Slopetrotter Skitours vievät suomalaiset laskijat vaivattomasti Saalbachin lumille. Lentokentistä Salzburg, Innsbruck ja München sijaitsevat kaikki kohtuullisen ajomatkan päässä, joten Saalbach on helposti myös omatoimimatkailijoiden tavoitettavissa.

Tervetuloa Saalbachiin – unelmaloma voi alkaa!

> Tutustu alueen majoitusvaihtoehtoihin

Lisätietoa Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

  • Itävallan suurin hiihtokeskus
  • 270 rinnekilometriä
  • 70 hissiä
  • 4 erillistä hiihtoaluetta ja kylää
  • Laskukausi joulukuu  huhtikuu

> Tutustu tarkemmin Saalbachin monipuolisiin mahdollisuuksiin

> Tutustu tarkemmin Saalbachin monipuolisiin mahdollisuuksiin

Lähde: Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn
Kuvat:  Saalbach Hinterglemm, Himsl, Dietmar Sochor, Tom Bause, Edward Groeger, Wöckinger, Fieberbrunn, Medialounge

Tutustu Saalbachiin esittelyyn Lumipallossa
Saalbach lapsiperheille – 10 kohokohtaa
Etsi sopiva valmismatka Saalbachiin