Hyppää sisältöön

Ainutlaatuisia majoituselämyksiä – Snow Village –lumihotelli

Kiinnostaisiko yöpyä lumesta ja jäästä rakennetussa hotellihuoneessa? Tämä on mahdollista myös Suomen Lapissa!

Ylläksen ja Levin välillä Lainion kyläään nousee tänä talvena jo 15. kertaa uniikki Snow Village. 

Hotellin rakennusaineena lumi ja jää

Tänä vuonna Snow Villagen lumihotelliin tulee yhteensä 24 huonetta, joista kymmenen on yksilöllisiä jääsviittiä. Lumihotellin kaikki huoneet on rakennettu lumesta, sänkyjen koristeluun on käytetty myös jäätä. Valtavaan rakennustyöhön käytetään yhteensä 15 miljoonaa kiloa lunta sekä 300 000 kiloa luonnonjäätä.

Kokonaisuutena Snow Villagen sisätilat kattavat 3 000 neliötä. Hotellin sisälämpötila on -2 ja -5 celciusasteen välillä ja majoittujat yöpyvät lumisissa huoneissa lämpimissä makuupusseissa. Arktisten hotellihuoneiden lisäksi kokonaisuus käsittää muun muassa jääkappelin, jääravintolan ja -baarin sekä lumiteatterin sekä myös lämpimiä tiloja saunaa, suihkuja, saniteettiloja ja ravintolaa myöten.

Snow Village avautuu vieraille 10.12.2015. Viime talvena siellä vieraili 30 000 matkailijaa. Tulevalla kaudella Snow Villagen toiminnasta vastaa Lapland Hotels, jonka operoitavaksi lumihotellin liiketoiminta siirtyi samaan konserniin kuuluvalta Ylläs-Safarit Oy:ltä.

– On hienoa saada Snow Village osaksi hotellitarjontaamme, kyseessä on ainutlaatuinen tuote. Tavoitteenamme on kehittää Lainion lumikylää entistä kiinnostavammaksi tutustumiskohteeksi. Alkanut talvi näyttää hyvältä muutoinkin kuin lumisen maiseman osalta: kansainvälinen kysyntä on kasvussa. Yöpyminen lumihotellissa on hieno elämys meille suomalaisillekin – ulkomaisista vieraista puhumattakaan, kertoo Lapland Hotels Oy:n toimitusjohtaja Ari Vuorentausta. 

Lähde ja kuvat: Lapland Hotels