Hyppää sisältöön

Parkkikoulu ja Lasten Snoukkamaa kutsuvat lapset lautailemaan

Suomen Lumilautaliitto järjestää jälleen Parkkikoulun ja Lasten Snoukkamaa –kiertueen lasten lumilautailuharrastuksen edistämiseksi.

Lasten Snoukkamaassa pääsee ottamaan ensituntumaa lumilautailuun, kun taas Parkkikoulu on suunnattu laskemisen perusteet jo hallitseville.

Parkkikoulusta ensituntumaa temppuiluun

Parkkikouluissa on tarkoitus päästä liikkeelle freestyle-taitojen alkeissa mukavassa seurassa ja tarkoitukseen suunnitellussa oppimisympäristössä koulutettujen valmentajien ja kokeneiden laskijoiden opastuksella.

Parkkikoulujen ajaksi keskuksiin rakennetaan helpotettuja laitteita, joissa parkkikoululaiset pääsevät tutustumaan hyppyihin ja reileihin.

– Parkkikoulu on suunnattu kaikille, jotka ovat päässeet laskemisessa alkuun. Jos temppujen tekeminen parkissa on kiinnostanut, niin nyt on hyvä hetki niihin tutustua, Lumilautaliiton lasten ja nuorten vastuuvalmentaja Jussi Räsänen kertoo.

Parkkikouluun tullessa temppujen ei vielä tarvitse olla hallussa, sillä niihin tutustutaan Parkkikoulussa. Jokaisen laskijan oma taso otetaan huomioon, jotta jokainen oppii varmasti uusia juttuja.

– Oppimisympäristö on tehty todella helpoksi, joten kenenkään ei tarvitse siellä temppujen tekemistä jännittää, Räsänen rohkaisee.

Parkkikouluissa opetus on osallistujille ilmaista, ja hankittavaksi jää vain hissilippu. Vaikka Parkkikoulut on ensisijaisesti suunnattu alakouluikäisille, ovat muutkin tervetulleita. Myös vanhempia houkutellaan mukaan tutustumaan, millaista parkkilaskeminen on ja mitä parkissa on otettava lasten kanssa huomioon.

Lasten Snoukkamaasta ensi-innoitus lautailun maailmaan

Lumilautaliitto järjestää Riglet Park –toimintaa Suomessa Lasten Snoukkamaa –kiertueena jo kolmatta talvea peräkkäin. Lasten Snoukkamaa tarjoaa 2–7 –vuotiaille lapsille mahdollisuuden kokeilla lajia ilmaiseksi useissa paikoissa ympäri Suomen koulutettujen ohjaajien opastuksella.

Lasten Snoukkamaa on liikuteltava miniparkki, jossa lapset voivat lumilautailla sekä lumella että sitä varten suunnitellulla muovimatolla.

Lasten Snoukkamaalla halutaan viestiä, että myös pienen lapsen kanssa voi harrastaa lumilautailua.

– On hienoa nähdä pikkuväen riemu ja ihastus lumilautailuun ja vanhempien fiilikset, kun pääsee tekemään yhdessä lasten kanssa. Helppo ympäristö pienine laitteineen on mitä parhain tapa tutustua lumilautailuun ja yhdessä harrastamiseen, ja Snoukkamaasta saa kipinän elinikäiseen harrastukseen ja uuteen maailmaan, kertoo Lasten Snoukkamaan ohjaaja Lauri Valonen.

Lasten Snoukkamaa –kiertue rantautuu kauppakeskuksiin ja Lumilautaliiton järjestämien isompien tapahtumien yhteyteen. Lajiin tutustuminen on Lasten Snoukkamaassa turvallista ja helppoa, sillä varusteet eli laudat, kengät ja kypärät löytyvät paikan päältä ja osallistuminen on ilmaista.

Kiertueaikataulut ja -paikat

Parkkikoulu kiertää talven aikana seuraavissa hiihtokeskuksissa:

19.-20.12.2015 Vuokatti

13.-14.1. Kokonniemi

17.1. Ounasvaara

20.-21.1. Sveitsin hiihtokeskus

26.-27.1. Messilä

27.-28.1. Mustavuori

30.-31.1. Iso-Syöte (Superviikonloppu)

3.-4.2. Peuramaa

3.-4.2. Hirvensalo

9.-10.2. Mustavaara

9.-10.2. Ruskotunturi

9.-10.2. Mielakka

13.-14.2. Laajis (Superviikonloppu)

17.-18.2. Ruka

17.-18.2. Vihti Ski

Lasten Snoukkamaa -kiertue 2016:

2.1. Kuopio, Matkus

3.1. Joensuu, Prisma

5.1. Turku, Mylly

6.1. Hämeenlinna, Goodman

9.1. Kouvola, Veturi

10.1. Lahti, Trio

16.1. Espoo, Sello

17.1. Vantaa, Jumbo

23.1. Hyvinkää, Willa

24.1. Tampere, Koskikeskus

29.1. Oulu, Ideapark

6.2. Helsinki, Itis

7.2. Lempäälä, Ideapark

12.2. Jyväskylä, TBA

Lähde ja kuvat: Suomen Lumilautaliitto