Hyppää sisältöön

Hiihtolomien laskijamäärä kasvoi reippaasti

Etelä-Suomen hiihtolomaviikko käynnisti kevään hiihtosesongin. Etelä- ja Pohjois-Suomen hiihtokeskukset kasvattivat myyntiään vaihtelevista keleistä huolimatta. Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) tiedote 2.3.2016.

Kasvua on huimat 31 % verrattuna viiden edellisen kauden keskiarvoon. Myös viime kauden lukuihin nähden lähes kaikkialla kävijöitä on riittänyt kiitettävästi.

Etelä-Suomen hiihtolomaviikon merkitys on hiihtokeskuksille suuri, koska sen osuus kauden hissilipunmyynnistä on yli 10 %. Hiihtokeskusbarometrin mukaan hissilipunmyynti ensimmäisellä hiihtolomaviikolla on lähes 10% edellisvuotta parempi. Kasvua on etenkin Pohjois-Suomen hiihtokeskuksissa, joissa kasvua viime vuoteen näkyy yhteensä yli 12 %. Pohjois-Suomen vetonaula Levi kasvatti hissilippujen myyntiä jopa 24,3 %.

Tyytyväisiä voidaan olla myös Etelä-Suomessa. Viime kauteen verrattuna myynti on kasvanut lähes 8 %. Etelä-Suomen suosikkikeskus hissilipunmyyntejä vertaillen on Talma, joka kasvatti myyntiä ensimmäisellä hiihtolomaviikolla jopa 24,5 %.

– Hiihtokeskuksissa käynnistyi supersesonki, joka jatkuu pitkälle kevääseen. Jo alkutalvesta lunta on tykitetty rinteisiin niin paljon, että lunta riittää keskuksissa jopa vapun yli. On ilo huomata, että etelässäkin on löydetty hyvin lähirinteisiin, sanoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Harri Lindfors.

Keski-Suomen hiihtokeskukset selvästi odottelivat viime viikolla vielä keskisuomalaisten hiihtolomaviikkojen alkamista.

Hiihtokeskusbarometriin osallistuvat keskukset edustavat eri alueita kattavasti.

Lähde: Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry
Kuva: Antti Hurskainen