Hyppää sisältöön

Kausi jatkuu Iso-Syötteellä

Kevättalven paras hiihtokausi jatkuu pohjoisessa.

Iso-Syötteellä rinteessä riittää vilskettä vielä reilu kaksi viikkoa. Kuluvalla kaudella uusittu perhealue on houkuttanut erittäin hyvin kävijöitä.

Perhealueen käytössä roimaa kasvua

Kesän ja syksyn aikana laajennettuun perhealue Lumimaahan kuuluu nnykyisellään kolme leveää rinnettä, Musti ja Lysti maskottiporojen Seikkailumetsä-rinne, neljä hissiä, leikkialue, pulkkamäki, makkaranpaistopaikkoja sekä lastenhoitotalo Hippula. 

– Uusi rinne ja hissi on otettu hienosti vastaan ja on ollut ilahduttavaa nähdä niin paljon perheitä viettämässä yhdessä aikaansa uudistetussa Lumimaassa. Uusi hissi on otettu hyvin vastaan myös Lumimaan ”vanhojen” asiakkaiden toimesta, ja esimerkiksi MiniStreetin käyttäjät ovat ottaneet uuden hissin omakseen, Kiiskilä kertoo.

Kuluvalla kaudella noin kolmannes Iso-Syötteen asiakkaista on suunnannut suksensa ja lautansa Lumimaahan.

– Myöhäisestä kauden aloituksesta huolimatta Lumimaan hissinousut ovat kasvaneet huimat 40% viime vuoteen verrattuna, eli hissinousujen määrä on lähes puolitoistakertaistunut! Erityisesti sesongit ovat onnistuneet yli odotusten: esimerkiksi pääsiäisenä Lumimaan hissinousut yli kaksinkertaistuivat ja myös asiakasmäärä lähes tuplaantui. Tästä huolimatta jonotusajat lyhenivät selvästi aikaisemmista kausista, Kiiskilä iloitsee.

Laskukausi jatkuu huhtikuun loppupuolelle

– Pääsiäinen oli tänä keväänä niin aikaisin, ettei kausi suinkaan päättynyt siihen. Viikolla rinteissä on erityisesti talviurheilupäivää viettäviä koululaisia, viikonloppuisin mökkiläisiä sekä lähialueiden päiväkävijöitä, selvittää hiihtokeskus Iso-Syötteen aluejohtaja Jussi Kiiskilä.

Hiihtokeskus Iso-Syöte on avoinna huhtikuun 23.päivään asti, sen jälkeen alkavat huoltotyöt ja seuraavan talvikauden valmistelu.

– Ensi talvea varten viimeistelemme vielä uuden rinteen maatyöt sekä parannamme siirtymäreittejä takarinteiden suuntaan. Tarkoitus on myös elävöittää Lumimaata erilaisilla elementeillä ja rinneprofiiliin on luvassa vielä jotain uudistuksia – mutta niihin palataan ensi kaudella!” Kiiskilä vinkkaa.

Iso-Syötteen kevättapahtumat löytyvät osoitteesta: www.syote.fi/tapahtumakalenteri

Lähde: Hiihtokeskus Iso-Syöte
Kuvat: Antti Hurskainen