Hyppää sisältöön

Vuoden 2016 hiihtokeskus, lähikeskus ja hiihtokoulu on valittu

Vuoden hiihtokeskus, lähikeskus ja hiihtokoulu palkittiin Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n kevätkokouksessa Messilässä.

Vuoden 2016 hiihtokeskus on Levi, vuoden lähikeskus Talma ja vuoden hiihtokoulu Rukan hiihtokoulu. Valinnan teki Visit Finlandin (Finpro Oy) johtama raati.

Levin pitkäjänteinen työ toi palkinnon

Levi on tehnyt jo vuosia määrätietoista, innovatiivista, suunnitelmallista ja pitkäjänteistä kehitystyötä palvellakseen suomalaisia ja ulkomaisia laskettelijoita entistä paremmin. Levi on tehnyt merkittäviä investointeja rinnetoiminnan kehittämiseen ja kauden pidentämiseen. Kehitystyössä on huomioitu etenkin lapsiperheiden tarpeet. Levi säväyttää nykyään monipuolisella tarjonnalla ja on eurooppalaisesta näkökulmasta jo varteenotettava vaihtoehto perinteisille alppimaille.

Talma on monipuolinen lähikeskus

Vaikka eteläisessä Suomessa vihmoisi vettä ja alkutalven sää olisi oikukas, niin Talmassa ei luovuteta: kausi alkaa aina ensimmäisten joukossa ja jatkuu pitkälle kevääseen. Suorituspaikat on kunnossa kaiken tasoisille laskijoille – Talman rinteissä viihtyy niin aloittelijat kuin maailmanmestaritkin. Kauden 2105–16 investointi aloittelijoiden ja lasten suorituspaikkoihin on esimerkillinen. Facebook-kommentti kiteyttää palkintoraadin ajatukset: ”Talmassa kaikki pelaa niin kuin pitää.”

Rukan hiihtokoulu tekee pioneerityötä

Rukan hiihtokoulu on ollut yksi suomalaisen hiihdonopetuksen edelläkävijöitä jo vuosikymmeniä. Hiihtokoulun järjestelmät ja raportointi ovat kunnossa, ja koulu näkyy vahvasti hiihtokeskuksessa sekä koko Rukan alueella. Rukan hiihtokoulu tekee kansainvälistä yhteistyötä ja sen sisäinen koulutus on tunnustettu – Rukan hiihtokoulu onkin varsin vetovoimainen hiihdonopettajille. Kuudenkymmenen vuoden historia ja määrätietoinen kehitystyö näkyy myös Rukan hiihtokoulun tuloksessa. – Tänä vuonna raati arvosti etenkin suunnitelmallista ja määrätietoista kehitystyötä. Kaikki palkitut – Levi, Talma ja Rukan hiihtokoulu – ovat tehneet pitkäjänteistä ja innovatiivista työtä. Tämä on ollut arvokasta koko toimialalle, sanoo Finpro Oy – Visit Finlandin matkailujohtaja Paavo Virkkunen. Hän toimi valintaraadin puheenjohtajana.

Vuoden hiihtokeskuksen, lähikeskuksen ja hiihtokoulun valitsi raati, jonka puheenjohtaja oli Finpro Oy:n/Visit Finlandin matkailujohtaja Paavo Virkkunen. Raadissa mediaa edustivat Jussi Ovaskainen ja Antti Hurskainen (Lumipallo.fi), lajiliittoja Mika Anderson (FSA) ja Marko Mustonen (Ski Sport Finland), hiihdonopettajia Timo Welsby (SHORY:n pj) sekä matkailu- ja ravintola-alaa Eeva Puhakainen (Haaga-Helia). Raadin työkaluina oli Facebookissa tehty kuluttajakysely sekä hiihtokeskusten johdon äänestystulokset.

Lähde: Suomen Hiihtokeskusyhdistys
Kuva: Levi / Teemu Moisio