Hyppää sisältöön

Unelmapeli kesäksi? Boosted Boards –sähkölonkkari tuo tulevaisuuden nykypäivään

Lonkkarit eli pitkät longboard-malliset rullalaudat ovat suosittuja kulku- ja harrastusvälineitä kesäisin erityisesti kaupungeissa. Amerikasta tuleva Boosted Boards on vienyt harrastusvälineen aivan uudelle tasolle.

Erilaiset sähkökäyttöiset potku- ja tasapainolaudat tuntuvat olevan tämän vuoden hitti kotimaassamme. Tulevaisuudessa myös täällä saattaa törmätä sähkökäyttöisiin lonkkareihin.

Näinkö liikumme tulevaisuudessa?

Innovatiivinen ajattelu, nykyteknologia ja liikkumisen ilo yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla Boosted Boardsin kehittelemässä tulevaisuuden longboard-laudassa. Alunperin pienen ja tehokkaan sähkökäyttöisen moottorin kotipesänä on toiminut RC-lennokki, mutta se on saanut uuden käyttötarkoituksen lonkkariin erinomaisesti sopivana ”kyytipoikana”.

Tuloksena on ruuhkaisiin kaupunkeihin hyvin sopiva ympäristöystävällinen sähköinen kulkuväline, joka nielee asfalttia parhaimmillaan lähes 30 kilometrin tuntivauhdilla. Voimaa riittää siinä määrin, että jyrkähkötkään ylämäet eivät ole ongelma. Yhdellä perusvoimalähteen latauksella  Boosted Boardsin lauta liikkuu jopa kymmenen kilometrin matkan. Isommalla akulla käyttösäteen luvataan tuplaantuvan.

Boostedin akku ladataan helposti normaalilla verkkovirralla.

Liikkumista helpottaaa erillinen kaukosäädin, jolla hoidetaan esimerkiksi jarrutukset ja kiihdytykset. Kaukosäätimessä on valmiiksi määritelty myös erilaisia ajomoodeja, jotka rajoittavat huippunopeutta ja kiihtyvyyttä myös aloittelijoille sopiviksi.

Aivan pienellä rahalla tähän uudenlaiseen lautailun iloon ei kuitenkaan pääse käsiksi. Yksittäinen laudan listahinta on nimittäin tuhat taalaa eli vajaat 900 euroa toukokuun 2016 loppupuolen kurssilla.

Tuote on vielä siinä määrin elinkaarensa alussa, että Boosted Boards ottaa vastaan ennakkotilauksia ja aloittaa toimitukset tuotantokapasiteetin mahdollisuuksien mukaan. Yrityksen kotisivujen mukaan tuotetta on Pohjois-Amerikan lisäksi mahdollista toimittaa esimerkiksi Ruotsiin ja Norjaan, mutta Suomi ei vielä ole mukana kohdemaana.

Katso Boosted Boardsin esittelyvideo:

http://youtu.be/G4t_g8afr0E

> Tutustu tarkemmin lautaan valmistajan kotisivuilla

Lähde: Unofficialnetworks, Boosted Board
Kuva: Matthew Tran / Boosted