Hyppää sisältöön

Bode Miller paluuaikeissa, mutta millä/mihin?

Bode Miller haastaa Head-sopimuksensa ehdot ja vaatii saada käyttää Bomber -merkkiään huipputasolla.

Alppisirkuksen kulisseissa, ja huhuilta osin mediassakin, ratkotaan nyt Bode Millerin mahdollista paluuta kilparinteisiin alkavalla kaudella. Kiistan ytimessä on Millerin vanha sopimus Headin kanssa, jonka mukaan hän 2016-17 kaudella palatessaan laskisi maailmancupissa sekä MM-kisoissa Headin välineillä.

Miller itse on sanonut haluavansa palata kilpailukykyisenä MM- ja maailmancup-tasolle, kun vielä kokee kykenevänsä, ja tietenkin omalla merkillään: Bomberilla, joilla hänet on ’sattumoisin’ vastikään nähty harjoittelevan Chilen Portillossa.

Head ei välttämättä halua näkyä uutisissa firmana joka esti Boden paluun, ja tämän varaan Miller tietenkin laskee. Bomber saa tässä joka tapauksessa positiivista näkyvyyttä, kävi miten kävi.

Kyse on Bode Millerin ja perheensä toimeentulosta jatkossa, hänen eläkerahoistaan, jotka on hankittava väistämättä verrattain lyhyeksi jäävän aktiiviurheilijan työuran päätteeksi ja jatkeeksi. Kyse on juuri nyt vain siitä rahasummasta jolla Head suostuu vapauttamaan hänet sopimuksestaan etuajassa.

Muutenhan Miller ei laske alkavalla kaudella maailmancupia, mikä toisaalta avaisi Millerille ja Bomberille mielenkiintoisia markkinointimahdollisuuksia, vaikkapa valikoiden pari Eurooppa Cup ja NorAm -kisaa, tehden niistä samalla käytännössä kokonaan itselleen valjastetut mediatapahtumat?

Kirjoittanut: Juha Palotie
Kuva: ©Jonathan Selkowitz/ SelkoPhoto