Hyppää sisältöön

Samu Torsti Suomen ykköstykkinä Söldeniin

Olympiatalven alppisirkus pyörähtää käyntiin reilun parin viikon kuluttua tuttuun tyyliin Itävallan Söldenissä. Rettenbachin jäätiköllä käytävässä suurpujottelussa Suomen ykköstykkinä on viime kaudella vauhdikkaan paluun huipulle tehnyt Samu Torsti.

Eurooppacupin suurpujottelussa Torsti taisteli viime kaudellacupin voitosta aina Italiassa lasketun finaalin toiselle kierrokselle saakka, mutta taipui kakkoseksi. Adelbodenin suurpujottelussa Torsti veti tammikuussa uransa parhaan maailmancupin sijoituksen ja oli ensimmäisen kierroksen sählinkien jälkeen lopputuloksissa kymmenes, vaikka starttinumero oli 52.

Alpeilta Argentiinaan sirretty syksyn neljän viikon leiri ja jatkot Hintertuxissa sujuivat Torstilta toiveita herättävästi.

– Pääsimme laskemaan Argentiinassa neljän viikon aikana 17 päivänä. Fiilikset on hyvät. Viime kausi antoi paljon, päivittäinen tekeminen sujuu ja pääsen saamaan parasta irti, Torsti kertoi Ski Sport Finlandin Pressissä.

Sääntömuutokset toivat tälle kaudelle uudet tiukemmin kääntyvät sukset suurpujotteluun.

– Uudet sukset on erittäin toivottu juttu. Nyt on taas kiva laskea ja näitä suksia voi taas suositella muillekin, Torsti kuvaili.

Riikka Honkanen ehkä Söldeniin

Naisten nuoresta joukkueesta on Söldeniin ehdolla Riikka Honkanen.
– Lasku kulkee hyvin ja ympärillä oleva joukkue tekee hyvää harjoittelulle

Honkanen laskee testit ensi viikolla Söldenissä ja sitten tehdään päätös, onko hän mukana maailmancupin avauksessa.

– Kauden päätavoite minulla on Eurooppa Cupissa ja menestyä siellä, Honkanen kuvailee polkuaan portaiden kiipeämisessä.

Marcus Sandell kysymysmerkki

Viime kaudella vain kolme kisaa laskenut Marcus Sandell oli talvella kahdessa leikkauksessa. Selkää ja lonkaa operoitiin. Lumille Sandell pääsi tuntumaa hakemaan naprapaatti ja fysiikkavalmentaja Petri Halosen kanssa elokuun lopulla.

Rataharjoitusten ensi värssyt vetivät Sandelin suorastaa iloiseksi ja joukkuekaveit kyslivät, että mikäs sulle on tapahtunut, kun oot niin iloinen.

– Tästä edetään nyt päivä kerrallaan. On vielä matkaa, että pääsen sataprosenttisesti työntämään. Edessä on toivottavasti hienoja kausia.

Laskemisen ja harjoittelun ohessa  Sandell rentoutuu kalastamalla.

– Se on mulle ihan ykkösjuttu.

Andy Romarilla sadas WC-startti

Andreas Romar lähtee uuteen kauteen terveenä. Suomen kuuluisimmasta kantapäästä ja polviongelmista on vain muistoja jäljellä. Chilessä Andy pääsi loppukesästä laskemaan Saksan joukkueen kanssa kuukauden aikana peräti 22 päivänä. Kolme kisaakin mahtui siellä ohjelmaan ja ne sujuivat – ainakin pätkittäin – hyvinkin vauhdikkaasti.

Lake Louisessa pääsen laskemaan maailmancupin sadannen sadannen starttini. Se on mieleen jäävä tasaluku.

Ensimmäiset arvokisat Romarin kohdalle osuivat, kun kaveri oli vasta 17-vuotias.

– Laskin Åressa vuonna 2007 aikuisten MM-kisoissa kolme lajia. Alla minulla oli silloin vasta kaksi syöksylaskun starttia. Olihan se kokemus ja super-combissa oli silloin tehdä kovan paukun, kun olin niin hyvässä pujottelukunnossa. Vedin kuitenkin puikkassa väliajan jälkeen ulos ja se yllätys jäi siihen.

Kilpailut ovat Romarille ”Se Juttu”.

– Rakastan kisaamista. Mun suola on mitata muiden vauhtia. Siitä haluan nauttia.

Santeri Kiiveri valittu jo Koreaan

Jo elokuun lopulla tehdyissä valinnoissa nimettiin Santeri Kiiveri Suomen Peeongchangin paraolympiajoukkueeseen.
– Niitä kisoja odotan innolla. Sinne on mukava lähteä.