Hyppää sisältöön

Ski Pride tulossa kolmatta kertaa Rukan kevääseen

Ruka muuttuu huhtikuussa värikkääksi karnevaalitunturiksi, kun HLBTIQ-yhteisölle suunnattu tapahtuma Ruka Ski Pride järjestetään hiihtokeskuksessa kolmatta kertaa 13.–15.4. 2018.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oma Ruka-viikonloppu tavoittelee entistä enemmän kansainvälistä yleisöä tuomalla tunturiin maailman Pride-tapahtumissa suosiota niittäneen DJ-duon Daniela Sean ja Gunn Lundemon. Energisen viikonlopun aikana lavalle nousevat myös ToosaTV:stä tuttu kaksikko Cristal Snow ja NikoLa sekä elektropop-duo LCMDF.

ruka ski pride 2018

Ruka Ski Priden päätösjuhlissa esiintyvä yhdysvaltalainen Daniela Sea nousi hlbtiq-yhteisön tietoisuuteen maailman kuuluisimmasta lesbodraamasta L-koodista, jossa hän näytteli transmies Maxin roolin. Daniela Sea on sittemmin kunnostautunut myös muusikkona ja keikkailee maailmalla yhdessä ruotsalaisen DJ:n Gunn Lundemon kanssa. Kaksikko on kiertänyt esiintymässä jo useammassa Pride-tapahtumassa ympäri maailmaa, mutta tämä on heidän ensimmäinen yhteinen keikkansa Suomessa.

”Rakastamme molemmat Suomea ja Gunn on puoliksi suomalainen, joten tuleva keikka on vähän kuin kotiin tulisi soittamaan. Tämä on meidän ensimmäinen reissu Pohjois-Suomeen, mutta laskettelijoille Ruka on kuulemma the place to go. Mahtavaa päästä paikalle ja tuoda mukanamme show, joka on tiivistettynä yksi onnellisuuspommi”, Sea ja Lundemo kertovat.

ruka ski pride 2018

Ruka Ski Pride on Suomen ensimmäinen ja ainoa HLBTIQ-yhteisön laskettelutapahtuma. Ensimmäisenä vuotena keväällä 2016 jo pelkästään Rukan Ski Pride -laskettelukulkueeseen osallistui reilut 200 festivaalivierasta, ja yhteensä viikonloppu kokosi yhteen noin 500 sateenkaariaatteen puolestapuhujaa. Viime vuonna tapahtumassa juhlistettiin uutta avioliittolakia ja vihittiin pari tunturin huipulla. Tulevan tapahtuman teemana on kansainvälistyminen.

”Tapahtumaan on toivottu kansainvälisiä esiintyjiä, ja tämän vuoden esiintyjäkattaus on ensimmäinen askel siihen suuntaan. Haluamme kasvattaa Ruka Ski Pridestä pohjoismaiden kiinnostavimman ski pride -festivaalin, ja se edellyttää kotimaisten tähtien rinnalle myös kansainvälistä yleisöä kiinnostavia artisteja”, Ruka-Kuusamon matkailuyhdistyksen tapahtumatuottaja Jussi Saarinen sanoo.

ruka ski pride 2018

Räävittömät drag queenit Cristal Snow ja NikoLa huolehtivat tapahtuman komiikasta ja tanssilattialla päästään varmasti tiiviiseen tunnelmaan LCMDF:n dj-setin tahtiin. Viikonloppuna omat keikkansa Rukalla vetävät myös Jari Sillanpää sekä Pete Parkkonen. Runsaan bilekattauksen lisäksi Pride-ohjelma näkyy myös rinteillä, kun sateenkaarilippujen värit loistavat Ski Pride -laskettelukulkueessa lauantaina.

Lähde ja kuvat: Ruka-Kuusamo Matkailu ry