Hyppää sisältöön

Vuoden hiihtokeskus 2018 on Sappee

Suomen hiihtokeskusyhdistyksen vuosittain koolle kutsuma raati kokoontui Team Finlandin johdolla. Lumipallon edustajalla oli kunnia olla mukana valintaraadissa

Vuoden hiihtokeskus 2018 valintaraadissa on edustettuna laajaa osaamista ja tietotaitoa laskettelun, lumilautailun sekä hiihtokoulujen puolelta. Yleisöltä kerättyjen suosikkien merkitys on raadille aina myös suuri. Vuoden hiihtokeskus 2018:n lisäksi palkittiin myös vuoden lähikeskus 2018 ja vuoden hiihtokoulu 2018.

Vuoden hiihtokeskus 2017 arvonimen saanut Pyhä isännöi vuotuista tuloksien julkistamista puoliaurinkoisessa kelissä Pelkosenniemellä. Kevät tekee voimakkaasti tuloaan ja lumet sulavat maisemasta. Laskettelurinteet ovat vielä hyvässä laskukunnossa ja laskijoita riittää mäessä. Eteläisessä Suomessa kukkivat jo krookukset ja täällä napapiirin toisella puolella porot kaivavat lumen alta jäkälää. Suomi on iso ja pitkä maa.

Vuoden hiihtokeskus 2018 palkinto ojennettiin Sappeelle

Pirkanmaalla sijaitseva Sappee on vuosittain, ja asteittain mukauttanut palvelujaan vastaamaan laskiojiden tarpeita. Kuluttajilta kerättyjen kommenttien perusteella Sappeen fanit arvostavat Sappeeta suuresti. Sappeella toiminta on sujuvaa. Rinteet ovat loistavassa kunnossa ja parkit kikkailijoiden mieleen. Sappeen rohkea ja kunnianhimoinen kausikorttikampanja herätti laskevan kansan hyvissä ajoin tulevaan kauteen. Sappeen toiminta on madaltanut kynnystä lähteä mäkeen sekä rohkaisi nappaamaan naapuritkin mukaan ihanan laskettelun pariin.

Sappeen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen kommentoi heti palkintojen jaon jälkeen olevansa onnellinen. Jouko on myös kiitollinen asiakkailleen. Hän myös ylistää henkilökuntaa, joka on toiminut koko kauden vaikka kausi ollut yhtä viikonloppua. Asiakkailta ovat saaneet myös kiitosta toimivista hiihtokeskuspalveluista.

Vuoden Lähikeskus 2018 on uusi tulokas

Ruskotunturi on Oulusta lähibussimatkan päässä oleva laskettelukeskus. Ruskotunturilla on talvia takana vasta viisi. Ruskotunturi on tuonut Oululaisille laskettelun ilot arkeen. Ruskotunturilla on huomioitu erinomaisesti rinnelaskijoiden lisäksi myös parkkilaskijat. Lasketteluseuratoiminta kukoistaa myös Ruskotunturissa. Ruskotunturissa laji on ”SITÄ ITSEÄÄN”. Matkaa on vielä paljon taitettavana. Ruskotunturille viitoittaa hyvää tietä etelämpänä sijaitseva Talma.

Ruskotunturin palkintoa oli noutamassa Kalle Lumio kovin yllättynein ilmein. Toimialan myöntämä palkinto merkitsee taivaltaan alottavalle Ruskotunturille paljon. Kalle kiittää vuolaasti omaa tiimiään ja sitoutuneita asiakkaitaan.

Vuoden hiihtokoulu 2018 sijaitsee Suomen pohjoisimmassa hiihtokeskuksessa, Saariselällä

Saariselän hiihtokoulu erottuu muista loistavaa työtä tekevistä hiihtokouluista kasvullaan. Saariselän hiihtokoulu toimii pienellä miehityksellä ja koko ajan kansainvälistyvässä ympäristössä. Saariselän hiihtokoulu on upeasti vastannut kysyntään kehittämällä uusia kekseliäitä tuotteita vierailijoille, jotka eivät ole koskaan lunta nähneetkään.

Saariselan hiihtokoulun palkinnon nouti Jarmo Katajamaa. Hän on otettu annetusta tunnustuksesta ja pitää sitä myös mukavana kannustuksena heidän uutteralle hiihtokoulutyölleen. Kansainväliset asiakkaat ovat laittaneet heidät hiihtokoulussa pohtimaan uusia lähestymiskantoja, jotta lyhyesti viipyvät vieraat saadaan saadaan ohjattua ainutlaatuisiin kokemuksiin lumen parissa.

Lumipallo onnittelee myös kaikkia palkinnon saaneita ja kaikkia hiihtokeskuksia tehdystä kaudesta.

Teksti: Jori Tamminen
Kuvat: Jori Tamminen ja Eemil Westerén