Hyppää sisältöön

Obertauern – Perheiden suosikki

Salzburgerlandissa Radstadtin ja Schladmingin välissä sijaitseva Obertauern on tunnettu lumivarmuudestaan, mutta myös kohteena, jossa perheet viihtyvät. Hissiverkosto on toimiva, alppikylä viihtyisä ja kaikki on kompaktisti lähellä.

Obertauernissa laskija pääsee rinteeseen suoraan kotiovelta ja kausi kestää marraskuusta toukokuuhun. Tarjontaa on perheiden lisäksi urheilulliselle laskijalle ja myös kokeneemmat viihtyvät, varsinkin jos lumisade on hellinyt rinteitä. Alppikeskukseksi korkeusero ei ole suuri, mutta offareiden saavutettavuus ja esimerkiksi lasku Untertauerniin ovat elämyksiä, jotka saa pienellä vaivannäöllä. Paluu sujuu kätevästi postibussilla.

Obertauernin toimiva kokonaisuus

Hotellien taso ja palvelut ovat hyvää tai erinomaista luokkaa. Kylä on viihtyisä ja suksilla liikkuminen on tehty helpoksi aivan perheen pienimpiä ajatellen. Hissisysteemi on loistava ja ruokapöydästä poistuu tyytyväinen asiakas. Puoli- tai täyshoito on helposta lomasta nauttivalle oiva ratkaisu.

After ski on vauhdikasta ja alkaa jo aikaisin iltapäivällä. Edelweisshütte on vaikea ohittaa, varsinkin jos saapuu paikalle siihen aikaan, jolloin vauhdikkaimmat hiihtäjät jammailevat penkeillä. Kylän keskustan meininki on reipasta ja iloista, ja baareissa riittää elämää, mutta vauhti on monen mielestä hitusen hillitympää kuin aivan vauhdikkaimmissa Itävallan kohteissa. Iltaelämä on myös aavistuksen leppoisampaa kuin esimerkiksi St. Antonissa tai Saalbachissa, mutta fiilikseen pääsee varmasti, sillä sijainti Itävallan keskellä takaa myös alppimaisen tunnelman.

Moderni hissiverkosto

Obertauernin hissijärjestelmään kuuluu 26 hissiä ja ne on sijoitettu oivallisesti kattamaan koko alueen tarjonta. Zentralbahnin ja Sonnenliftenin ympäristö on erinomainen harjoittelualue ja toisaalta Hundskogel ja Kesselspitz ovat offareille haluaville leppoisaa temmellyskenttää ja ne sopivat syvän lumen saloihin tutustuvalle helppouden takia.

Obertauernin hiihtoalueen hahmottaa nopeasti ja rinteestä toiseen voi siirtyä vaikka auringon suunnan mukaan ja tehdä perinteisen Tauernrunde-kierroksen, jonka voi aloittaa mistä kohdasta itse haluaa. Kylä ylitetään kierroksen aikana moneen kertaan lumisiltoja pitkin ja perheille voi koitua turhan haasteelliseksi laskea kunnostamaton Gamsleiten 2 –rinne, joka on Itävallan jyrkimpiä ja usein täynnä kumpareita.

Beatles was here

Obertauern on jäänyt historian kirjoihin legendaarisen Beatlesin ”Help” –elokuvan kuvauspaikkana. Häikäisevän lumen ja kirkkaan auringon yhdistelmä saivat pop-tähdetkin riemusta sekaisin.

On kuitenkin tosiasia, että vaatimattoman korkeuseron takia yksi viikko riittää yleensä mainiosti lomailuun. Isompaa mäkeä ja kovempia juttuja hakevat eivät ole Obertauernissa oikeassa paikassa.

Hyvä ruoka, erinomainen palvelu ja alppimainen tunnelma saavat suomalaisen sydämen sykkimään ja siihen kun lisätään sauna, niin rentouttavan loman ainekset ovat varmasti kasassa. Oman haasteensa laskijalle tuo korkea sijainti, sillä sankassa lumisateessa saa puustosta vain vähän kontrastia näkyvyyttä helpottamaan.

Plussat

  • Kompakti hiihtokeskus
  • Hyvä hissiverkosto
  • Iloinen ja reipas meininki

Miinukset

  • Pieni korkeusero
  • Huonolla ilmalla näkyvyys ongelma
  • Itävallan hintatasossa kalleimmasta päästä

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään

Hiihtokeskukseen liittyvät artikkelit

Laskettelijan unelma – Itävallan henkeäsalpaavimmat rinteet yhden kausikortin alle