Hyppää sisältöön

Morzine ja Avoriaz – Auringon valtava portti

Ranskan Alpeilta löytyy upeita kohteita, joihin suomalaiset eivät ole vielä massoin löytäneet. Yksi niistä on Morzine, Portes Du Soleil (auringon portti), joka tarjoaa yli 600 rinnekilometriä niin Ranskan kuin Sveitsinkin puolella. Valtavaan hiiihtoalueeseen tärkeimpinä kuuluvat myös Avoriaz ja Les Gets.

Genevenjärven ja Mont Blancin välissä sijaitsevaan Portes du Soleil -hiihtoalueeseen kuuluu kaikkiaan 12 keskusta. Morzine on alueen suurimpia kyliä n.  3 000 asukkaallaan ja sen palvelutaso on kohdallaan. Viehättävät kadut houkuttelevat pistäytymään ravintolassa tai shoppailemassa ja vaikka ranskalaisten hiihtohotellien laatua ei yleensä ylistetä, tekee Morzine tässä kohtaa mukavan poikkeuksen.

Geneven kentältä pian rinteessä

Ajomatka Morzineen kestää vain noin puolitoista tuntia Geneven lentokentältä, joten itse hiihtoreissulle jää liki maksimaalinen aika. Myös kylässä oleminen on helppoa, sillä hissiasemat ovat melkein joka paikassa kävelymatkan päässä.

Sveitsin puolelle laskemaan

Yli 600 rinnekilometriä tarkoittaa runsaasti jokaiselle laskijalle sopivia rinteitä. Hiihtoalueen nimenkin mukaan suurimmassa osassa rinteitä lasketaan kasvot aurinkoa kohti.

Sveitsin puolella Les Crosets’n alue tarjoaa lukuisia erinomaisia leveitä sinisiä ja punaisia rinteitä, jotka kaikki ovat auringon puolella. Morgis’n tai Champoussin’n alueella on useita snowparkkeja temppumaakareille.

Iltapäivällä rinteessä on tilaa

Ranskalainen lomamentaliteetti menee kutakuinkin siten, että aamupäivällä mennään rinteeseen ja syödään pitkä lounas, jonka jälkeen lähdetään muihin puuhiin. Tilaa kaipaavan kanttailijan kannattaakin panostaa iltapäivään, jolloin rinteissä on hämmentävän paljon tilaa. Puuterilumisina päivinä tilanne saattaa kuitenkin olla usein toinen.

Kaksi ravintolakeskittymää

Kylässä on kaksi huvielämän keskusta. Kirkon alueella on useita elävää musiikkia soittavia brittipubeja ja torin lähistöllä, lähellä turistitoimistoa, sijaitsee ravintoloita, viinibaareja ja pubeja.

Muutama pistäytymisen arvoinen paikka

Restaurant Philibert on viihtyisä ravintola, jossa tasokas viinilista ja hauska ruokalista: kaikilla annoksilla on sama hinta. Alkuruoat maksavat 10 euroa, lämpimät pääruoat 18 euroa ja jälkiruoat 7 euroa.

Kylän paras viinibaari on Le coup de Ceur, josta löytyy upea aurinkoterassi. Auberge de la Combe a’Zorre on hyvä pihviravintola, jonka erikoisuus ovat puolen kilon painoiset ”Double Entrecote” – pihvit.

Plussat

  • Valtava hiihtokeskus ja aurinkoiset rinteet
  • Matkustaminen Portes du Soleiliin on helppoa
  • Palveluiden taso on kohdallaan

Miinukset

  • Aamuisin ruuhkaisat rinteet
  • Morzinen ulkopuolella rajallisesti tekemistä niille jotka eivät laskettele
  • Meteli kaduilta voi häiritä nukkumista

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään