Hyppää sisältöön

Konka Ski – Simpeleen lähimäki

Konka Ski sijaitsee Konkalammella Etelä-Karjalassa ja rajan välittömässä läheisyydessä. Näppärä kolmen rinteen hiihtokeskus on laskijalle edullinen ja varsin toimiva. Ainakaan kaudella 2016/2017 talkoovoimin pyöritettävää rinnettä ei saada valitettavasti avattua.

Itärajan tuntumassa sijaitseva Konka Ski tai Konkalammen hiihtokeskus on aloittanut toimintansa vuonna 1985. Tuolloin alueelle päätettiin rakentaa hiihtokeskus Metsä Board Simpele -kartonkitehtaan jätevuoren päälle.

Konka Skin laskettelurinteet

Nykyään hiihtokeskus palvelee laskijoita nykyään jo varsin monipuolisesti. Etenkin aloittelijat ja parkkilaskijat nauttivat hiihtokeskuksen tarjonnasta, ja sijainnista johtuen paikallisten ohella myös venäläiset laskijat ovat rinteillä yleinen näky.

Konka Ski on nykyään koko perheen laskettelukeskus, joka palvelee laskijaa kolmella rinteellä, half pipellä sekä lasten pulkkamäellä. Huipulle pääsee kahdella kapulahissillä, korkeuseroa keskuksessa on 70 metriä ja pisimmälle rinteelle pituutta kertyy 440 metriä.

Simpeleen hiihtokeskuksen muut palvelut

Palveluihin kuuluvat hiihtokoulu, välinevuokraamo, -myynti ja -huolto. Rinteillä laskettelijaa palvelee myös rinnekahvio, josta saa pientä purtavaa, kahvia ja virvokkeita. Kahvion yhteydessä on myös pukeutumistilat sekä mahdollisuus säilyttää vaatteita, minkä lisäksi alueella on myös mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia. Hiihtokeskuksesta löytyy myös laavu taukopaikaksi ja omien eväiden nauttimiseen.

Murtomaahiihtäjille on tarjolla monipuolisesti hiihtolatuja, joiden profiilit vaihtelevat helpoista haastaviin. Laskettelukeskuksen alueella valaistuja latuja on 45 kilometrin verran ja maisemaa koristaa myös kolme valaistua hyppyrimäkeä.

Laskettelu on edullista ja lähellä

Konka Ski kilpailee osittain samasta asiakaskunnasta Joutsenon Myllymäen ja Ruokolahden Freeskin kanssa. Molemmat näistä tarjoavat määrällisesti enemmän laskettelurinteitä, mutta half pipella varustettu Simpeleen lähimäki ei todellakaan joudu häpeämään isompien naapureidensa rinnalla.

Hyvän maaston ohella Konka Skissä laskettelu on onneksi erittäin edullista. Esimerkiksi kaudella 2013 – 14 kolmen tunnin lippu maksoi vain 15 euroa ja koko päivän sai laskea 25 eurolla. Kausikortti on sekin yhä edullinen, ja maksaa vain sata euroa.

Rautjärven kunnassa, Simpeleen taajamassa, sijaitsevasta pienestä keskuksesta on Lappeenrantaan ajomatkaa 80 kilometriä, Imatralle 45 kilometriä ja Savonlinnaan 80 kilometriä. Kouvolasta ajomatkaa kertyy noin kaksi tuntia ja pääkaupunkiseudulta noin kolme ja puoli.

Kuva: Konka Ski hiihtokeskus

Plussat

  • Monipuolinen laskumaasto ja half pipe
  • Edullinen
  • Lähellä monia Itä-Suomen suuria kaupunkeja

Miinukset

  • Määrällisesti vähän rinteitä
  • Ei jyrkkää laskettavaa
  • Parkin kunto vaihtelee vahvasti sään mukana

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään