Hyppää sisältöön

Talma Ski – Koko perheen hiihtokeskus

Sipoon Talma on erityisesti lumilautailijoiden suosima laskettelukeskus pääkaupunkiseudun läheisyydessä. Rennon ilmapiirin Talma on koko perheen laskettelukeskus täysine palveluineen, ja se tarjoaa laskettavaa kaikentasoisille hurjapäille laskuvälineestä riippumatta.

Talma Ski sijaitsee Sipoossa, noin 30 minuutin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Rinteitä keskuksesta löytyy kahdeksan, ja niiden seitsemässä hississä kapasiteettia riittää 6600 nousulle tunnissa.

Lautailijoiden eteläinen paratiisi

Nuorison rakastama Talma nauttii erityisesti lumilautailijoiden suosiosta, ja keskuksen laaja Snow Park on saanut paljon kiitosta osakseen lajin harrastajilta ja ammattilaisilta. Parkkinsa ansiosta Talma onkin vakiinnuttanut paikkansa pääkaupunkiseutulaisten snoukkaajien ja new school-laskijoiden sydämissä. Talmasta on ponnistanut maailmalle myös moni lumilautailun suomalainen huippuosaaja.

Temppuilijoille Talmassa onkin varaa mistä valita: Snow Parkissa pääsee taituroimaan esimerkiksi presseissä, hyppyreissä, reileissä, cornereissa ja bokseissa. Lisäksi Talmasta löytyy pipe ja Big Air -hyppypatja, jolla on turvallista harjoitella ilmalentoja laudalla tai suksilla. Patjalla treenaa myös Talman new school -koulu.

Laskettavaa keskuksesta löytyy myös perinteisen laskutyylin ystäville. Perherinne ja kolme takarinnettä eivät ehkä huimaa päätä pituudellaan, mutta tarjoavat laskijoilleen varman vauhdikkaat liu’ut. Korkeuseroa Talman suurimmissa rinteissä riittää 55 metrin verran.

Werneri Parkissa peuhaavat perheen pienimmät

Talman Werneri Park on lasten oma lumimaailma. Perinteisen Werneri-hiihtokoulun lisäksi alueelta löytyy esimerkiksi kiipeilykeskus, lumikaruselleja, pulkkamäki ja Snowtube-lumikouru, jota pitkin lasketaan kumisilla renkailla. Taikamattohissi kuljettaa huimapäät laskuvälineineen turvallisesti mäen huipulle.

Mahan kurniessa eväitä voi mutustella kodassa tai vaikkapa paistaa makkaraa avotulipaikoilla. Werneri Parkissa voi järjestää myös syntymäpäiväjuhlia perheen pienimmille.

Talma Skin toimivat palvelut

Talman palvelutarjonta on perinteinen: keskuksesta löytyy välinevuokraamo ja –huolto, hiihtokoulu, kahvila-ravintola ja Ski Shop. Henkilökunta on asiantuntevaa, ja vuokraamosta voi kauden lopuksi lunastaa itselleen käytettyjä välineitä kohtuuhintaan.

Keskuksessa järjestetään myös paljon pieniä laskutapahtumia, -sessioita ja -harjoituksia, joissa voi treenata uusia temppuja ja hioa tekniikkaa. Jos laskettelun vastapainoksi kaipaa rauhallisempaa aktiviteettia, voi kokeilla vaikkapa lumigolfia tai istahtaa lämmittelemään yhteen Talman tilaussaunoista. Bistro, ravintola ja kahvila tarjoavat klassisia rinneruokia panorama-maisemilla, kun nälkä yllättää.

Laskettelukeskukseen pääsee näppärästi autolla Lahden moottoritietä pitkin. Autottomat kävijät voivat hypätä Keravan asemalta maksuttoman SkiBussin kyytiin. Bussi kulkee aseman ja Talman välillä päivittäin.

Jatkossa Talmaan kannattaa suunnata myös kesäaikaan. Uusi seikkailupuisto, frisbee- ja minigolf sekä monet muut aktiviteetit soveltuvat hyvin hauskanpitoon ilman lunta.

Plussat

  • Laskettavaa moneen makuun
  • Monipuolinen Snow Park
  • Paljon aktiviteetteja myös juniorilaskijoille

Miinukset

  • Kiireisimpinä päivinä saa varautua pitkähköihin jonoihin
  • Hintataso melko korkea, ja esimerkiksi Big Air –patjalle täytyy hankkia erillinen lippu
  • Majoitusmahdollisuuksia ei aivan lähistöllä

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään