Hyppää sisältöön

Klaukkalan Tornikeskus – Ympärivuotinen bikepark

Tornikeskuksen hiihtokeskus tarjoili vauhdikkaat laskut pääkaupunkiseudun kupeessa. Hiihtokeskus on valitettavasti lopettanut rinnetoimintansa.

Tornikeskuksen hiihtokeskus – tai tuttavallisemmin Tornari – sijaitsee Klaukkalassa, noin kahdenkymmenen kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Keskuksen slogan on Rakkaudesta talveen, ja huolella Tornikeskusta hoidettiinkin. Monipuolinen reittivalikoima, hyvät palvelut ja hauskat oheisaktiviteetit tekivät Tornarista mukavan keskuksen monenlaiseen makuun.

Valitettavasti laskettelutoiminta ei jatku enää talvella 2016-2017. Nyt Tornikeskus keskittyy ympärivuotisesti alamäkipyöräilyyn.

Tornikeskus – Erilaisia reittejä alamäkipyöräilyyn

Nykyään laskumuotona on alamäkipyöräily, johon löytyy eri tasoisia enduro- freeride ja downhill-reittejä. Tornikeskuksen rinnevalikoiman muodostivat aiemmin seitsemän laskettelurinnettä ja neljä hissiä.

Tiukkarinne, Tornirinne ja Tykkirinne sopivat vauhdikkaiden laskujen ystäville. Ne olivat muodoltaan melko jyrkkiä, ja niihin rakennettiin usein myös suurpujotteluratoja. Pitkässä Turistirinteessä pääsi suihkimaan rauhallisempaan tahtiin. Kapulahissillä varustettu lastenrinne tarjoaa leppoisat laskut aloitteleville laskijoille ja perheen pienimmille kypäräpäille.

Temppuilijoita Tornikeskus hemmottelee kaksiosaisella parkkirinteellä, jossa voi kokeilla erilaisia reilejä ja hyppyreitä.

Kokeile snowtubingia

Tornikeskuksen erikoisuus oli snowtubing-rata, josta keskus on myös luopunut. Snowtubing eli tuubailu on pulkkailun vauhdikkaampi muoto: lumikourua lasketaan alas tarkoitukseen suunnitellulla kumirenkaalla. Tuubailu sopii kaikenikäisille vauhdinnälkäisille, mutta alle 18-vuotiaat hurjapäät päästetään mäkeen vain kypärä päässä. Myös lämmin ulkoiluvaatetus on suositeltava varuste. Mäen huipulle laskijat vei mattohissi.

Perinteisen pulkkailutyylin ystäville Tornikeskuksessa oli myös pulkkamäki.

Keskuksen oheispalvelut ovat toimivat. Alueelta löytyy rinnekahvio, välinevuokraamo ja -myymälä, ja majoittumiseen sopii seitsemän kilometrin päässä sijaitseva Korpilammen hotelli.

Vauhdikkaita tapahtumia hyvien yhteyksien päässä

Tornikeskusta pyöritti aktiivinen yhteisö, joka järjesti joka kausi erilaisia tapahtumia lasten pujottelutreeneistä lautailusessioihin ja pieniin kilpailuihin. Kevättä juhlistettiin perinteisellä Tornarin Kevätriehalla hevos- ja moottorikelkka-ajeluineen ja ulkoruokailuineen.

Tornari palveli erityisen hyvin pääkaupunkiseudulla asuvia laskijoita, sillä sinne oli hyvät kulkuyhteydet jopa Helsingin keskustasta. Keskus sijaitsee aivan Tampereen moottoritien tuntumassa, joten sinne on helppo tulla omalla autolla. Julkista liikennettä suosivat tuo paikalle bussi 339.

Plussat

  • Hyviä bikepark-reittejä
  • Kätevä sijainti pääkaupunkiseudun asukkaille
  • Tapahtumat

Miinukset

  • Laskettelutoiminta lopetettu
  • Hinnat melko korkeat
  • Rinteiden koko ei mahdollista kovin pitkiä laskuja

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään

Hiihtokeskukseen liittyvät artikkelit

Laskijan kesäaktiviteetit – Alamäkipyöräily