Hyppää sisältöön

Häkärinteet – Hankasalmen kasvava laskettelukeskus

Nopeuslaskija Kalevi ”Häkä” Häkkisen mukaan nimetty Häkärinteiden hiihtokeskus sijaitsee keskeisellä paikalla Hankasalmessa. Perheille hyvin sopivaan kohteeseen on vain muutaman tunnin ajomatka koko eteläisestä Suomesta.

Häkärinteet kilpailee samasta asiakaskunnasta läheisten Himoksen ja Laajiksen kanssa, mutta on onnistunut erottumaan kovan kilpailun keskelläkin edukseen. Merkkinä tästä on vuonna 2008 myönnetty vuoden hiihtokeskus –titteli ja vuosittain tasaisesti kasvava kävijämäärä.

Rauhallinen perhekohde

Häkärinteet tarjoaa yhteensä viisi sompa-, ankkuri- ja naruhissiä, 14 rinnettä, kaksi lastenrinnettä ja crossiradan. Laskettavaa korkeuseroa vuodesta 1987 saakka toimineilla Häkärinteillä on parhaimmillaan yli sata metriä ja pisimmät rinteet yltävät kahdeksansadan metrin mittaan.

Miellyttäviä yksityiskohtia tarjonnassa ovat rauhallinen, perheille maistuva tunnelma, Suomen suurin wallride ja lastenmaan maskotteina toimivat kaksi oikeaa poroa. Hauskana erikoisuutena nimipäiväsankarit laskettelevat Häkärinteillä henkilöllisyystodistusta näyttämällä ilmaiseksi.

Häkärinteiden helpot rinteet

Hyvässä perhekeskuksessa alle 7-vuotiaat laskettelevat kypärä päässä ilmaiseksi ja pienille laskijoille löytyy kaksi kokonaan omaa rinnettä. Näistä helpompi on ilmainen naruhissirinne, jossa perheen pienimmät voivat aloittaa oppimisen aivan alkeista vaikka paikallisen hiihtokoulun avustamana.

Hieman kokeneemmat siirtyvät pidempään lastenrinteeseen, jossa on jo tuntuvasti enemmän laskettavia metrejä. Hiihtokeskuksen kaksi poroa ilahduttavat lapsia rinteen vierellä ja vanhemmat voivat lastenalueen hyvän sijainnin ansiosta valvoa lumileikkejä helposti kauempaakin.

Jyrkempää laskettavaa

Häkärinteet tarjoavat aikuisille laskettavaa rennoista sinisistä Banaanirinteistä haastavaan crossi- ja kumparerinteeseen. Hyviä jyrkkiä ja vauhdikkaita laskuja on muutamia, mutta kaikkein parhaiten rinnetarjonta sopii perheille ja aloitteleville laskijoille.

Snow parkista löytyy reilejä, pressejä ja hyppyreitä ja temppumaastoa voi jatkaa uuden offaririnteet dropeilla. Häkärinteiden erikoisuutena on Suomen pisin wallride ja parkki on kokonaisuutena muutenkin todella toimiva.

Laskettelijan toimivat palvelut

Häkärinteiden vuokraamosta ja välinemyymälästä löytyy laskettelusuksien ja lumilautojen lisäksi myös telluja, lumikenkiä sekä maastohiihtosettejä. Moottorikelkkasafarit, lähes viidenkymmenen kilometrin mittainen latuverkosto ja läheinen keilahalli laajentavat alueen tarjontaa myös niille matkaajille, jotka eivät itse laskettele.

Häkärinteiden rinneravintolan listalta löytyy tavanomaista hiihtokeskusruokaa, kuten pizzaa, hampurilaisia, ranskalaisia, kanakoreja ja kebabia. Huipulla sijaitseva näköalaravintola Täyttä Häkää puolestaan tarjoilee virvokkeita, vohveleita sekä viidenkymmenen kilometrin päähän avautuvia huikeita maisemia.

Majoitusta tarpeen mukaan

Pidemmällä visiitillä Häkärinteillä majoittuu kätevästi joko lomamökeissä tai läheisessä Lomakeskus Revontulessa. Tilavat mökit sijaitsevat aivan rinteiden tuntumassa ja sopivat hyvin perheen kanssa yöpymiseen.

Hotellimajoitusta on tarjolla Lomakeskus Revontulessa. Lisäksi majoittuja saa käyttöönsä Revontulen muut palvelut, kuten keilahallin, tanssisalit, ulkoporealtaan ja saunat.

Koko perheen Häkärinteet

Häkärinteet on hyvä kohde perheille ja aloittelijoille. Jyrkkää laskettavaa on muutaman rinteen verran ja parkin ollessa kunnossa viihtyvät temppulaskijatkin hiihtokeskuksessa hyvin. Parhaiten laskumaasto ja oheistarjonta sopivat kuitenkin lapsille ja perheen kanssa lasketteluun.

Häkärinteille on Jyväskylästä vain neljänkymmenen kilometrin ajomatka, joten kaupungin palvelut ja majoitus eivät nekään ole kaukana. Tampereelta matkaa on kaksisataa kilometriä ja pääkaupunkiseudulta lähes kolmesataa. Länsi-Suomesta ja Turusta ajomatkaa kertyy jo yli 350 kilometriä.

Plussat

  • Lastenmaa hyvä ja keskeisellä paikalla
  • Monipuolinen rinnevalikoima
  • Hyvät aloittelijoiden rinteet

Miinukset

  • Vähän jyrkkää laskettavaa
  • Mahdollisuudet illanviettoon rajalliset
  • Lähimpään kaupunkiin 40 kilometriä

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään

Hiihtokeskukseen liittyvät artikkelit

Kausikortteja halvalla

world snow day

Tammikuussa laskettelun aloittamiseen on entistä matalampi kynnys