Hyppää sisältöön

Hasa – Laskettelukeskus keskellä Etelä-Savoa

Hasa on koko perheelle sopiva hiihtokeskus keskellä Etelä-Savoa, Juvan kunnassa. Toimintansa vuoden tauon jälkeen uusin voimin käynnistäneen hiihtokeskuksen keskeinen sijainti Juvan, Sulkavan, Rantasalmen ja Puumalan keskellä tekee siitä usean kunnan lähimäen.

Hasan kompakti, mutta mainio hiihtokeskus ehti olemaan välissä kauden 2017 – 2018 suljettuna, mutta tekee toivotun paluun joulukuussa 2018. Uudeksi ja innokkaaksi rinneyrittäjäksi ryhtyy firmansa kautta juvalainen Mika Kankkunen. Hasa tarjoaa monipuolista laskettelua jokaiselle taitotasolle. Hiihtokeskus sopii erityisen hyvin aloitteleville laskijoille sekä perheiden tarpeisiin.

Hasan rinteet

Hasalla laskijaa palvelee neljä rinnettä, jotka kaikki sijaitsevat samalla puolella mäkeä. Korkeuseroa keskuksella on 65 metriä. Huipulle kulkee ainoastaan yksi hissi. Yksi rinne neljästä on varattu kokonaan streetiksi. Keskus takaa, että rinteet ovat aina hyvässä kunnossa jokapäiväisen huollon johdosta.

Parhaat vauhdit Hasamäen rinteistä tarjoaa punainen keskirinne eli Myräkkä-Antti, jonka polveileva profiili on mukavan vaihteleva. Myös laitimmaisessa mäessä eli Tuisku-Jaakossa riittää vauhtia. Myös muut rinteet on nimetty saman kaavan mukaan – Pyry-Seppo ja Jorman mäki kertovat selkeästi, kenen rinteessä ollaan. Tuisku-Jaakon rinteessä sijaitsee myös perheen pienimmille Pikku-Hasan mäki sekä lisäajanvietteenä pulkkamäki.

Laskettelu Juvan hiihtokeskuksessa on melko edullista. Kaudella 2018– 19 kahden tunnin lippu maksaa 18 euroa ja neljä tuntia saa laskea edullisesti 24 eurolla. Koko päivän saa lasketella 27 eurolla, ja kausikortitkin ovat keskivertoa edullisemmat.

Hasan palvelut

Aktiivisen laskupäivän lomassa saattaa välillä levähtää Hasan uudistetussa rinnekahviossa. Kahviossa on 40 asiakaspaikkaa, mutta suuremmallekin ryhmälle saadaan järjestettyä tilaa. Tarjontaan kuuluu tuoreita leivonnaisia, virvokkeita, lämpimiä juomia sekä pientä purtavaa, ja tauosta pääsee nauttimaan sisällä takkatulen ääressä tai terassilla kevätauringon paisteessa.

Hasan suksivuokraamosta saa hyväkuntoiset lasketteluvälineet niin aikuisille kuin lapsillekin. Välineitä löytyy vuokraamosta reilusti, joista asiantunteva henkilökunta löytää jokaiselle sopivat. SkiShopissa on myynnissä laadukkaita lasketteluvälineitä, joiden lisäksi sieltä sai pipoja ja muita tarvikkeita kilpailukykyiseen hintaan. Hiihtokeskuksessa on myös suksi- ja lautailuvälinehuolto.

Laskettelukeskuksessa toimii hiihtokoulu ja hiihdonopettajan saa paikalle tilauksesta. Hasa järjestää kaudella suunnattuja lyhytkursseja aloittelijoille, naisille sekä kokeneemmille laskijoille taitojen kehittämiseen.

Laskemisen lisäksi Juvan hiihtokeskus tarjoaa hyvät puitteet erilaisiin tapahtumiin. Keskus soveltuu esimerkiksi illanistujaisten, ulkoilupäivien tai pikkujoulujen viettoon. Rinteet ovat myös vuokrattavissa yksityiskäyttöön. Hasassa pääsee majoittumaan korkeatasoisissa mökeissä.

Plussat

Miinukset

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään