Hyppää sisältöön

Louekeskus – Sievin oma lähitunturi

Louekeskus on Pohjanmaan suosituimpia laskettelukeskuksia. 25 vuoden ikään ehtinyt keskus sijaitsee Louekalliolla, Sievin suurimman ”tunturin” juurella vain 60 kilometrin päässä Kokkolasta.

Louekeskuksessa on yksi Suomen legendaarisimmista half-pipeista, jossa muun muassa entiset olympialaskijat Markku Koski ja Risto Mattila harjoittelivat nuoruusvuosinaan.

Louekeskus on hyvä paikka harrastuksen aloittamiselle

Keskus tarjoaa laskettelijalle kolme rinnettä, joista pisimmällä on pituutta 400 metriä. Korkeuseroa keskuksella on parhaimmillaan 55 metriä. Laskemaan pääsee kahden hissin voimin, joista toinen on lastenhissi. Takarinteessä temppujen tekijöitä odottavat monet boksit ja reilit. Takarinne on rakennettu erityisesti lumilautailijoiden tarpeita ajatellen.

Jos omia välineitä ei ole, Louekeskuksella palvelee välinevuokraamo, mistä kaikenkokoiset laskettelijat löytävät varmasti sopivat varusteet. Vuokrakalustoa uusitaan jatkuvasti, joten laskija saa käyttöönsä aina ajanmukaisimmat välineet.

Aloittelijat ja kokeneemmat laskijat voivat kehittää laskettelu- ja lumilautailutaitojaan Louekeskuksen hiihtokoulussa. Hiihtokoulusta saa opastusta sekä lajin aloitukseen että laskutekniikan hienosäätöön. Lajiin pääsee tutustumaan joko ryhmätunnilla tai intensiivisemmällä yksityistunnilla. Ryhmätunneilla otetaan huomioon jokaisen taitotaso ja ryhmät pyritään muodostamaan sen mukaisesti.

Louekeskuksesta löytyy myös rinnekahvio.

Lasten ja nuorten talviliikuntaa tuetaan

Louekeskuksella laskettelu on Suomen suurimpiin keskuksiin verrattuna edullista. Kahdeksi tunniksi pääsee mäkeen 14 eurolla, koko päivän saa laskea 22 eurolla ja iltalipun hinta on vain 13 euroa.

Louekeskus tukee ja ylläpitää lasten ja nuorten mahdollisuuksia monipuoliseen talviliikuntaan. Tarkoituksena on myös nostaa laskettelun ja lumilautailun suosiota ja kehittää lajien harrastamista alueella.

Louekeskus tarjoaakin palveluita kouluryhmille edullisesti. Ryhmät pääsevät alennetulla hinnalla mäkeen, kun he ovat varanneet oman laskettelupäivän. Jokaiselle lasketteluajan varanneelle koululle Louekeskus tarjoaa yhden koulukohtaisen kausikortin, jota oppilaat voivat käyttää omalla vuorollaan.

Kesällä värikuula-ammuntaa

Louekeskus tarjoaa laskettelun lisäksi monia muitakin aktiviteetteja. Laskemisen ohella Louekeskuksella on mahdollisuus harrastaa murtomaahiihtoa ja käydä pulkkamäessä. Keskuksella on 13 kilometrin maastolatu sekä kolmen kilometrin valaistu latu.

Kesällä Louekeskuksessa pääsee kokeilemaan paintballia eli värikuula-ammuntaa. Pelin ideana on osua vastapuolen pelaajiin, jolloin he joutuvat ulos pelistä. Louekeskukselta löytyy myös sauna- ja kokoustilat, joissa on tilaa 20 hengelle. Muun muassa polttaripaikkana Louekeskus on erittäin suosittu ja keskuksesta voi varata jopa kokonaisen rinteen omaan käyttöön.

Plussat

  • Edulliset hinnat
  • Sopii aloittelijoille
  • Lasten ja nuorten huomiointi

Miinukset

  • Niukasti rinteitä
  • Sijainti syrjässä suuremmista asutuskeskuksista
  • Rajalliset oheispalvelut

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään