Hyppää sisältöön

Hetta Hiihtomaa – Lähirinne Lapissa

Hetta Hiihtomaa sijaitsee Enontekiössä ja on Suomen toiseksi pohjoisin laskettelukeskus heti Ski Saariselän jälkeen. Hiihtomaan pisin rinne on 750 metriä, ja korkeuseroa on parhaimmillaan 105 metriä. Keskuksen kaikki rinteet ovat valaistuja ja lumetettuja ja niiden vaikeusasteet vaihtelevat helposta vihreästä keskivaikeaan punaiseen.

Hetta hiihtomaa on samassa kokoluokassa useiden etelässä sijaitsevien lähimäkien kanssa, mutta tarjoaa huomattavasti näitä kansainvälisemmän laskuympäristön luonnon helmassa. Etenkin lapsiperheet ja slopestyle-laskijat viihtyvät Hiihtomaassa, mutta muukin asiakaskunta löytää rauhallisesta keskuksesta melko monipuolisesti tekemistä.

Hetta hiihtomaa – Kehittyvä laskupaikka

Enontekiön Hetta Hiihtomaa joutuu pohjoisen sijaintinsa vuoksi haastamaan Suomen suurimmat laskettelukeskukset, mutta erottuu näihin vertailtuna joukosta edukseen lapsiperheille soveltuvalla rauhallisella tunnelmallaan. Tämän lisäksi pienet lapset on Hiihtomaassa otettu huomioon omalla pikkuisella 8 metriä korkealla naperorinteellä.

Laskettelukeskuksessa on avoinna kahdesta kolmeen rinnettä, joista yksi on poikkeuksetta valjastettu parkkilaskemiseen ja loput varataan puhtaasti rinnelaskuun. Nämä rinteet ovat vaikeustasoltaan helppoja keskivaikeita ja laskemaan pääsee kätevästi hiihtokeskuksen ainoalla ankkurihissillä. Huipulta löytyy myös kotalaavu, jossa on mahdollisuus omien eväiden nauttimiseen, sekä hulppeat näkymät Ounastuntureiden maisemiin.

Hetta Hiihtomaan parkki on etenkin paikallisen nuorison suosiossa ja tarjoaa puitteet taitavillekin temppulaskijoille. Reilejä parkissa on seitsemän, bokseja viisi ja mahtuu joukkoon muutamia selkeästi pienempiäkin bokseja, jotka sopivat hyvin aloittelijoille. Temppumaastoon lisätään vuosittain uusia elementtejä, jotta laskettava pysyy kiinnostavana vakioasiakkaillekin.

Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen lähtivät laskettelemaan…

Hiihtokeskuksen sijainti Enontekiössä lähellä kolmen maan rajaa takaa kansainvälisen ilmapiirin ja suomalaisten lisäksi myös norjalaiset ja ruotsalaiset ovatkin rinteillä ja asiakaskunnassa hyvin edustettuina. Loppusyksystä myös kauempaa saapuvat turistit löytävät Hetta Hiihtomaan ja etenkin Ranskasta matkustetaan usein paikalle ihailemaan pohjoisen kaamosta. Vastaavasti kevätkaudella rinteet täyttyvät etelästä laskettelemaan saapuvista kotimaisista lapsiperheistä.

Lähinnä ala-asteikäisistä koostuva Saami Freestyle Club käyttää Hetta Hiihtomaata kotirinteenään ja myös sen nuoret jäsenet ovat vahvasti edustettuina asiakaskunnassa. Keskuksen kansainvälisyyttä tukee edelleen se, että seura on avoin muillekin kuin suomalaisille ja sekä norjalaisia että ruotsalaisia jäseniä tavoitellaan mukaan toimintaan aktiivisesti.

After skitä Enontekiössä

Hetta Hiihtomaasta itsestään löytyvät tyypilliset lähirinteen palvelut laskijalle. Välinevuokraamosta saa käyttöönsä laskettelu- ja lautailuvälineet, lumikengät, murtomaa- ja tunturisukset, hiihtoahkiot sekä omille välineille pienimuotoista huoltoa. Vuokraamon yhteydessä on myös elintarvikemyyntiä ja laskija voi ostaa hyllyiltä limua, kahvileipää, makeisia sekä kuumia juomia.

After skitä löytyy Enontekiöstä ja etenkin karaoke-paikat ovat suosittuja. Majoitusta on tarjolla runsaasti ja valtaosa Hetta Hiihtomaahan matkustavista viettääkin keskuksessa viikon verran lasketellen ja Lapin luontoa ihastellen. Ruuhkia saattaa esiintyä hiihtolomaviikoilla ja pääsiäisenä, mutta yleisesti ottaen Hetta Hiihtomaa on etenkin perheille soveltuva kiireetön lomakohde.

Plussat

  • Rauhallinen keskus ja kylä lapsiperheille
  • Ympärivuotinen frisbeegolfrata rinnealueen vieressä
  • Laskettelun lisäksi vaihtoehtoja lumikenkäilystä murtomaahiihtoon

Miinukset

  • Ei ravintolapalveluita
  • Rinteitä avoinna vain kahdesta kolmeen
  • Vain yksi ankkurihissi keskuksessa

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään