Hyppää sisältöön

Kallin Hiihtokeskus – Meri-Lapin talviurheilukeskus

Kallin hiihtokeskus sijaitsee Keminmaalla ja se on Meri-Lapin oma talviurheilukeskus. Kallissa voi harrastaa laskettelun ja lautailun lisäksi hiihtoa, laskea pulkkamäessä tai viettää vapaa-aikaa makkaraa paistellen.

Kallin hiihtokeskus sijaitsee aivan Kemin tuntumassa ja matkaa Kemistä kertyy vaivaiset 16 kilometriä. Ajomatka Kemistä Kalliin kestää vain 15 minuuttia.

Kallin hiihtokeskus – Taitojen päivitystä ja opettelua

Kallin hiihtokeskus tarjoaa laskijalle kaksi varsinaista rinnettä. Näistä pidempi on 350 metrin mittainen ja keskuksen korkeusero on kokonaiset 50 metriä. Rinteiden lisäksi Kallissa on myös parkki, jossa on 3 boksin linja sekä useita reilejä, pressejä ja suorituspaikkoja. Kallissa laskijat nousevat ylös yhden ankkurihissin voimin. Laskijoita Kallin hiihtokeskuksessa palvelee välinevuokraamo, jonka laajasta valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle sopivat välineet.

Kallissa toimii myös hiihtokoulu, joka tarjoaa opetusta laskettelussa ja lumilautailussa lapsile ja nuorille. Kurssit on nimetty hauskasti karkkien mukaan Dumlekurssiksi ja Pätkiskurssiksi. Dumlekurssi on suunnattu yli 7-vuotiaille laskettelijoille ja lumilautailijoille. Kurssilla opetellaan mäenlaskun alkeita ja se antaa hyvän pohjan harrastukselle. Dumlekurssin tarkoituksena on, että juniori oppii laskemaan rinteessä itsenäisesti ja turvallisesti. Pätkiskurssi on puolestaan suunnattu 5-7-vuotiaille lapsille. Kurssin tavoitteena on, että lapsi oppii käyttämään hiihtohissiä turvallisesti, auraamaan ja jarruttamaan.

Mahdollisuudet uuden oppimiseen ja vanhojen taitojen päivittämiseen ovat Kallissa erittäin hyvät. Kalli sopii hyvin lapsille ja nuorille laskettelun aloittamiseen. Keskuksessa voi myös päivittää omia taitoja uudelle tasolle. Keskus on siis erinomainen opettelupaikka ennen isompiin mäkiin siirtymistä.

Muut palvelut ja aktiviteetit

Laskettelijaa palvelee Kallin laskettelukeskuksessa 20-paikkainen rinnekahvio, jossa voi pitää taukoa aktiivisen mäenlaskun välissä. Kahviosta saa pientä purtavaa sekä kylmiä ja lämpimiä juomia. Rinnekahvion ulkopuolella ovat myös kota ja laavu, missä voi paistaa makkaraa ja syödä omia eväitä.

Kallin hiihtokeskus tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet maastohiihtoon. Latukilometrejä kertyy yhteensä noin 17 kilometriä, joista 5 kilometriä on valaistu. Suoraan hiihtokeskukselta voi aloittaa Kalli-Korteniva –hiihtoreitin, joka on 28 kilometriä pitkä. Reitti on seikkailu kauniisiin Meri-Lapin maisemiin.

Plussat

  • Helposti saavutettava lähimäki
  • Kohtuullinen hintataso
  • Lapsille ja nuorille sopiva mittakaava ja tarjooma

Miinukset

  • Rajallisesti rinteitä
  • Ainoastaan yksi hissi, johon ajoittain jonoa
  • Rinnekahvion "raskas" ruokavalikoima

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään