Hyppää sisältöön

Kiririnteet – Villin Lapin elämyksiä

Kiririnteet sijaitsevat keskellä villiä Lappia Posiolla, kauniin Kirintöjärven rannalla. Laskettelun ja lumilautailun lisäksi keskus tarjoaa monipuolisesti elämyksiä ja aktiviteetteja ympäri vuoden.

Jos haluaa päästä Lappiin elämyslomalle ja ehkä vain parina päivänä rinteeseen, on Kirikeskus tutustumisen arvoinen vaihtoehto.

Kiririnteet – Laskettelua Lapin erämaamaisemissa

Kiririnteet sijaitsevat Posion erämaassa. Laskettelukeskuksen toiminnasta vastaa paikalla sijaitseva erämaahotelli Kirikeskus. Hotellilta avautuu hieno näkymä noin 200 metrin päässä sijaitseviin Kiririnteisiin.

Kiririnteet tarjoavat korkeuseroa parhaimmillaan 110 metriä ja pisin rinne on lähes 1 000 metriä pitkä. Yhteensä rinteitä on kolme, joista kaksi on valaistua. Rinteiden huipulle vie yksi hissi. Rinteistä löytyy vaativuutta, mutta ne sopivat hyvin myös aloitteleville laskijoille. Kirikeskuksessa ei ole parkkia, joten temppuilusta haaveilevien kannattaa suunnata toisaalle.

Kiririnteet avaavat laskettelukauden lumitilanteesta riippuen, yleensä joulun ja uudenvuoden välisenä aikana. Kirikeskuksessa laskettelu on varsin edullista. Talvikaudella 2013 – 14 kolmen tunnin lippu kustantaa vain 21 euroa ja päivälipun hinta on 25 euroa.

Keskuksessa on välinevuokraamo ja rinnekahvio. Rinteiden yhteydessä on myös pulkkamäki. Kalustoa uusitaan jatkuvasti ja toimintaa kehitetään asiakkaiden toivomaan suuntaan.

Isommista keskuksista lähimpänä Kirikeskusta sijaitsee Ruka. Laajempia laskumahdollisuuksia kohtuullisen etäisyyden päässä tarjoavat myös Suomu, Pikku-Syöte sekä Iso-Syöte.

Monipuolisesti erämaaelämyksiä ja aktiviteetteja

Laskettelu tai lumilautailu ei välttämättä ole Kirikeskuksen ykköstuote, mutta rinneriemut antavat mukavan lisän muuhun aktiiviseen toimintaan ja alueen mahdollisuuksiin. Maastohiihtoreittejä on yhteensä 50 kilometrin edestä ja valaistuja latuja on 30 kilometrin verran. Perinteisen tyylin suksia voi vuokrata Lomakeskus Himmerkistä.

Stella Polaris Lapland Oy järjestää erilaisia elämyskokonaisuuksia Kirikeskuksella asiakkaiden toiveiden mukaan. Kalustoa uusitaan säännöllisesti ja palveluita kehitetään asiakkaiden toiveiden mukaisiksi. Safaritarjonta on erittäin laaja sekä talvella että kesällä. Yrityksen päätuotteita talvisin ovat moottorikelkka-, koiravaljakko- ja porosafarit. Kesällä on mahdollista päästä muun muassa melomaan, kalastamaan ja patikoimaan.

Majoitus ja muut palvelut

Kirikeskuksen hotellissa on yhteensä 22 huonetta, joista on näkymät rinteille ja järvelle. Huoneista 15 on uusittuja kahden hengen huoneita ja 7 esimerkiksi perheille sopivia neljän hengen huoneita.

Hotellin yläkerrassa palvelee 90-paikkainen ruokaravintola Kirindo, jossa pääsee nauttimaan Lapin moninaisista herkuista. Alakerran 50-paikkaisessa rinnebaarissa voi aktiivisen päivän jälkeen levähtää takkatulen ääressä. Kirikeskuksella on myös erittäin hyvät edellytykset kokousten pitämiseen. Hotellilla on kolme saunaa, joiden lisäksi järvenrannalla on oma rantasauna, jonka takkatupaan mahtuu 15-20 henkeä.

Plussat

  • Edulliset hissiliput
  • Rauhallinen erämaatunnelma
  • Alueelle sopivat oheispalvelut

Miinukset

  • Hieman syrjäinen sijainti
  • Suppea rinnetarjonta
  • Ei parkkia

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään