St. Moritz

Etusivu Foorumit Kohteet Sveitsi St. Moritz

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  simovunn 6 vuotta, 12 kuukautta sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #4458 Vastaus

  redland
  Osallistuja

  Keskustelut, kysymykset, vinkit ja kommentit kohteesta
  http://www.lumipallo.fi/hiihtokeskukset/alpit/sveitsi/st-moritz/

  #183585 Vastaus

  simovunn
  Ylläpitäjä

  Kävimme tutustumassa St. Moritziin maaliskuun loppupuolella 2016. Osa matalammalla sijaitsevista keskuksista alkoi alaosiltaan jo vihertää, mutta korkealla sijaitsevassa St. Moritzin laaksossa kevättalvi oli parhaimmillaan. Lunta oli vielä reilusti.

  Keskustan majoitusvaihtoehdot olivat sen verran tyyriitä, että päädyimme maisemapaikalle Moritzin laitamille Champferin kylään. Sikäli näppärä sijainti, että sekä Corvatschin että Corviglian hiihtoalueet olivat lyhyen automatkan päässä. Ökyisä St. Moritz Dorf -keskusta ei ole erityisen viihtyisä, joten majoittautumisvaihtoehtoa kannattaa harkita Surlej tai Sils Corvatschin juurella tai Celerina Corviglian toisella reunalla.

  Ruokailu kylässä on myös arvokasta, joten hyvä vaihtoehto on ottaa huoneista kokkailumahdollisuuksin. Jos paikalle saapuu naapurimaan kautta, kannattaa ruokaostokset tehdä ennen Sveitsin rajaa. St. Moritzissa on todella tyylikäs julkinen uimahalli/kylpylä, josta löytyy mm. vesiliukumäet ja lämmin ulkoallas. Muutenkin kaikessa henkii perinteikkyys ja aatelishenkinen laatukäsitys. Rinteillä tämä näkyy hyvin hoidettuina laskuina ja moderneina hisseinä.

  Rinnealueista suosikeiksi nousi hieman syrjemmällä, mutta paikallisjunallakin tavoitettavissa oleva pieni mutta täysin ruuhkaton Diavolezza ja tätä laajempi ja monipuolisempi Corvatsch. Suoraan St. Moritzin keskustan yläpuolella sijaitseva Corviglia oli hieman ruuhkaisempi eikä jostain syystä erityisemmin säväyttänyt. Maisemallisesti kaikki alueet oiivat upeita.

  Lapsiperheiden kohteeksi St. Moritzia en erityisemmin suosittelisi. Keskusta vaikuttaa rauhalliselta, joten villiä afterski-menoa täältä ei välttämättä löydä. Varakkaammille, hemmottelusta, kulinarismista, arvotavaran shoppailusta ja nautinnollisista rinteistä pitäville pariskunnille kohde on suorastaan loistava. Ja toki keskuksen legendaarisuus on oma vetovoimatekijänsä.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
Vastaa aiheeseen: St. Moritz
Tietosi:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">