Advertoriaali, Hiihtokeskukset, Kohteet

Talven parhaat puuterikohteet – Tutustu uutuuksiin!

Miltä näyttää talvikauden 2014 - 2015 valmismatkatarjonta? Tulevana kautena suomalaisia laskijoita kiinnostavia kohdeuutuuksia löytyy niin Alpeilta, Japanista kuin Pohjois-Amerikastakin.

Esittelyssä Elämysmatkojen kolme runsaslumista uutuuskohdetta.

Runsasluminen piilopaikka keskellä kauneinta Sveitsiä

Tulevana talvena Alpeille suuntaaville laskijoille ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde on Andermatt. Elämysmatkojen uutuuskohde on nimittäin yksi Alppien perinteikkäimmistä ja kauneimmista hiihtokeskuksista. Andermattin vetovoimaa lisää hyvä sijainti, alueen runsaslumisuus ja kohteen tuntemattomuus suuremmalle laskijajoukolle.

– Andermattin tunnelmallinen alppikylä erittäin komeiden vuorten keskellä sijaitsee vain reilun tunnin matkan päässä Zürichistä. Hyvästä sijainnistaan huolimatta paikka on pysynyt pitkään kohtalaisen pienen joukon salaisuutena ja piilopaikkana, paljastaa Elämysmatkojen toimitusjohtaja Jussi Viskari lumivarmana offarikohteena tunnetun keskuksen salaisuuksia.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Laskettavaa Andermattista löytyy kaikille. Rinnealueina kylästä avautuvat Nätschen ja Gütsch tarjoavat mukavan aurinkoisia laskuja nautiskelijoille. Laakson toisella puolella lähes kolmeen kilometriin kohoava Gemssock on puolestaan yksi Alppien parhaista offari-vuorista, jossa suoraan hisseiltä avautuu toinen toistaan upeampia laskuelämyksiä.

– Andermatt sopii erinomaisesti viikonloppu- ja vapaalaskukohteeksi. Kohde sopii muutenkin aktiivisille laskijoille, sillä erinomaisten offareiden lisäksi rinteet ovat nautinnollisen hyvässä kunnossa. Idyllinen kylä ei ole mikään bilekeskus, after ski on yleensä rauhallista fiilistelyä ja laskupäivän kertausta. Suomalaisten takuulla arvostama asia on myös, että Andermattin hintataso on edullinen verrattuna muuhun Sveitsiin, listaa Viskari kohteen hyviä puolia.

Andermattiin kylä on pieni ja viehättävä. Hyviä ja kohtuuhintaisia ravintolaita ja kahviloita on paljon. Hotellit sijaitsevat muutamasta pääkadusta koostuvassa keskustassa.

– Majoituksesta kiinnostuneille suosittelen pientä ja korkeatasoista Hotel 3 Könige & Postia aivan Andermattin keskustassa. Hotelli on sijaintinsa puolesta alueen paras valinta, hotellin terassille paistaa aurinko mukavasti laskupäivän jälkeen. Kotoisan hotellin ravintola on kylän parhaita, tunnelmallisista huoneista avautuvat kauniit näköalat vuorille sekä vapaasti käytettävissä olevat kylpylätilat lisäävat takuulla viihtymistä, kertoo Viskari.

> Katso kattavat kuvaukset ja matkustusinfo Andermattiin

 ANDERMATT-FAKTAT

 • Kyläkorkeus 1440 m
 • Ylin hissiasema 2963 m
 • Rinnekilometrit 55 km
 • Hissiliput 280 €/6 pv

Syvää lunta ja kuumia lähteitä tunnelmallisessa Japanissa

Japanin eksotiikasta kiinnostuneille mielenkiintoinen tuttavuus on maansa kauneimpana laskettelukeskuksena pidetty Nozawa Onsen. Vaikka suomalaisille kohde on uusi, on alueella pitkät perinteet hiihtomatkailussa. Ensimmäiset hissit nimittäin avattiin jo yli 70 vuotta sitten.

– Elämysmatkojen kymmenen vuoden Japanin kokemuksella suosittelemme lämpimästi vierailua, keskus on ehdottomasti yksi Japanin lumisista helmistä. Nozawa Onsen on takuulla maan tunnelmallisin laskettelukeskus ja laskumahdollisuudet ovat loistavat, ylistää Viskari Naganon lähellä sijaitsevaa keskusta.

Tunnelmallinen japanilaiskeskus sopii hyvin rinnelaskuun. Hyvin hoidetut rinteet ovat leveitä ja vaikeustaosltaan pääsääntöisesti helppoja tai keskivaikeita. Hissejä keskuksessa on 25 ja pisin lasku lähes 10 kilometriä.

– Nozawa Onsenin rinteissä riittää hyvin laskettavaa lomaviikoksi. Rinnelaskun lisäksi keskus soveltuu erityisesti metsälaskuun, lunta sataa paljon ja usein. Metsälaskut ovat helposti saavutettavissa ja monin paikoin lumi säilyy koskemattomana useita päiviä lumisateen jälkeen. Tarjolla on paljon myös haastavan jyrkkiä metsäoffareita. Rinteiden ulkopuolella laskiessa on hyvä kuunnella kohdeoppaiden vinkit ja ohjeet, sillä viralliset säännöt ja ohjeistus eivät ole kovin selkeät, neuvoo Viskari Japaniin suuntaavia.

Itse Nozawa Onsenin kylä on aitoa Japania perinteisine temppelialueineen, ravintoloineen ja kylpylöineen. Kylästä löytyy 13 yleistä onsen-kylpylää. Nozawa Onseniin suuntaava laskija voi majoittua mukavasti myös perinteisellä tyylillä.

– Autenttista Japania Nozawan keskustassa tarjoaa yli sata vuotta vanha, erittäin kehuttu ja suosittu, majatalo Nakajimaya Ryokan. Majatalo on suositeltava valinta erityisesti hyvästä sijainnista kiinnostuneille, lähin hiihtohissi Shinyu on vain vajaan kymmenen minuutin kävelymatkan päässä. Hotellissa on vasta uusittu onsen, suurimmassa osassa japanilaistyylisiä huoneita on lisäksi oma kylpuhuone. Idän eksotiikkaa aidoimmillaan luo myös nukkuminen aidoilla tatamille levitetyillä futon-patjoilla, summaa Viskari Nozawan majoitusvinkkinsä.

> Katso kattavat kuvaukset ja matkustusinfo Nozawa Onseniin

NOZAWA ONSEN -FAKTAT

 • Kyläkorkeus 565 m
 • Ylin hissiasema 1650 m
 • Rinnekilometrit & rinteiden määrä yli 50 km, 36 kpl
 • Hissiliput 4600 jeniä/pv (n. 33 €)

Villin lännen tunnelmaa ja samppanjapuuteria Yhdysvalloissa

Mahtavien maisemien laaja rinnealue yhdistettynä edulliseen hintatasoon ja erinomaiseen palveluun summaavat Elämysmatkojen Pohjois-Amerikan uutuuskohteen Steamboat Springsin parhaat puolet. Keskus on tuottanut eniten talvilajien olympiaurheilijoita Yhdysvalloissa, joten puitteet tässä laskijan todellisessa unelmakohteessa ovat takuulla kunnossa.

– Keskus on ehdottomasti yksi Pohjois-Amerikan parhaimmista. Leppoisa lännenmeininki ja uskomattoman hyvä palvelutaso jo itsessään tekevät paikasta kivan lomakohteen. Edellytyksiä onnistuneeseen laskulomaan lisää, että seudulla on aurinkoisia päiviä vuodessa jopa 300. Auringottomat tai toisaalta lumisateettomat pilviset ”hukkapäivät” ovat täällä siis todella harvassa, kertoo Viskari.

Steamboat Springsin monipuolinen ja valtava 1200 hehtaarin hiihtoalue on Pohjois-Amerikan suurimpia. Hiihtokeskuksen 1120 metrin korkeusero on puolestaan mantereen kahdeksanneksi suurin. Rinteitä on paljon ja ne pidetään loistavassa kunnossa. Laskettavaa löytyy peräti kuudelta eri vuorelta.

– Kattavan ja monipuolisen rinnevalikoiman lisäksi suomalaisia laskijoita kiinnostaa takuulla myös paikan rinteiden ulkopuoliset mahdollisuudet. Kalliovuoret ja erityisesti Colorado on nimittäin kuuluisa tavaramerkistään ”samppanjapuuterista” eli erittäin kuivasta, naamalle pöllyävästä lumesta, Viskari jatkaa.

Keskuksen hinta-laatusuhde on erinomainen. Rinneravintoloista ja gondolin ala-aseman läheisyydestä löytyy Amerikan herkkuja jokaiseen nälkään ja janoon. Viihtyisät hotellit ja lomahuoneistot ovat hyvin varusteltuja ja suuria.

– Majoituksessa ero hinta-laatusuhteessa Alppien keskitasoon on selkeä. Esimerkiksi erinomainen Trappeur’s Lodge sijaitsee hyvällä paikalla, lyhyen kävelymatkan päässä gondolin ala-asemalta. Kyseessä on upea ja todella kattavasti varusteltu huoneistohotelli, jossa on kiva viettää aikaa laskupäivän jälkeeen vaikkapa uima-altaissa ja lounge-tiloissa rentoutuen. Elämysmatkojen mukana Steamboat Springsiin matkaava saa lisäelämyksenä menomatkalla viettää myös yhden yön Islannissa. Karu luonto, kuumat lähteet ja Reykjavikin yöelämä ovat todella tutustumisen arvoisia, päättää Viskari tulevan talven uutuuskohteiden esittelynsä.

> Katso kattavat kuvaukset ja matkustusinfo Steamboat Springsiin

STEAMBOAT SPRINGS -FAKTAT

 • Kyläkorkeus 2103 m
 • Ylin hissiasema 3224 m
 • Rinnekilometrit: 165 km
 • Hissiliput aikuiset 529 $/6 pv (n. 380 €), alle 12 v. lapset 360 $ (n. 260 €)

Tilaa Elämysmatkojen esite

Ota varaslähtö ensi talven puuterilumille ja tilaa Elämysmatkojen esite.

> Kyllä kiitos! Tilaan Elämysmatkojen esitteen 2014 – 2015

Esitteen tilanneiden kesken arvottiin 27.5.2014 Sonyn ainutlaatuinen 18 megapikselin QX10-Lens-Style -kamera. Kameran voitti Markku K. Joensuusta. 

Kuvat: Andermatt, Nozawa Onsen, Steamboat Springs


Avainsanat:
, , ,
Arvostele artikkeli:
Talven parhaat puuterikohteet – Tutustu uutuuksiin!
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,67/5 - 6 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

 • Juha sanoo:

  Hyvä artikkeli, useita hyviä vihjeitä talven reissulle.

  Vastaa

 • rk sanoo:

  Pohjois amerikka ja
  Sveitsi kiinnostaa.

  Vastaa

 • arkajalka sanoo:

  Andermattin tunnelmallinen alppikylä vaikuttaa mukavan idylliseltäpaikalta ja on euroopassa näpsän lentomatkan päässä.

  Vastaa

 • Näytä kaikki kommentit (3)

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.