Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, Yleinen

Hirvensaloon saatiin hyvä lumitalvi

Hirvensalon hiihtokeskuksessa kausi alkaa käynnistyä kunnolla. Alkutalven lumetustyöt ovat valmistuneet ja rinteissä on noin 70-senttinen lumikerros. Sen pitäisi riittää kevääseen asti.

Tavoitteena 98 laskupäivän kausi

– Nyt alkaa työtahti pikkuhiljaa helpottaa, kertoo Hirvensalon hiihtokeskuksessa viimeiset kolme viikkoa aamusta iltaan ahertanut toiminnanjohtaja Eeva Heikniemi.

– Alkutalven pakkasjakson aikana saatiin lunta tehdyksi sen verran, että kausi näyttää turvatulta pääsiäiseen saakka, vaikka talvisimmat säät olisivatkin jo tässä. Tavoitteenamme on olla auki tänä kautena 98 päivää.

Erittäin surkealta näyttäneestä alkutalvesta huolimatta Heikniemi ennustaa tämän kauden olevan pituudeltaan kuitenkin melko normaali. Loppiaisena auennut keskus aukeaa normaalistikin joulu-tammikuun vaihteen aikoihin. Viime kauteen verrattuna lumitilanne on aivan toisenlainen.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

– Erittäin hyvä asia on se, että kaikki tarvittava lumi saatiin tehdyksi saman tien. Monesti kiusanamme on avoimesta merestä johtuva korkea ilmankosteus. Esimerkiksi viime vuonna emme saaneet ykkösrinnettä auki ollenkaan.

Vähäluminen edellistalvi näkyi myös hiihtokeskuksen kävijämäärissä.

– Kun maassa ei ollut luonnonlunta, eivät ihmiset oikein löytäneet mäkeenkään, Heikniemi harmittelee.

Hirvensalossa on viisi rinnettä ja kolme hissiä.

Menoa ja tapahtumaa kaikenikäisille

Hiihtokeskus panostaa erityisesti lapsiin ja nuoriin laskijoihin. Heikniemi lupaileekin lähes joka viikonlopulle jonkin näköistä ohjelmaa.

Eräs pelkästään Hirvensalon hiihtokseskuksessa järjestettävä lapsille suunnattu tapahtuma on joka toinen sunnuntai järjestettävä leikkimielinen Brio Naperopujottelu. Siihen voivat osallistua alle kahdeksanvuotiaat kypäräpäät.

Toinen Hirvensalon oma ja huiman suosion saavuttanut tapahtuma on Ladyt rinteeseen. Kaikentasoisille yli 18-vuotiaille naisille suunnattu tapahtuma järjestetään joka keskiviikkona. Pakettiin kuuluu tunti hiihdonopetusta ja kahden tunnin hissilippu.

Parkki auki viikonlopuksi

Myös streettirinteeseen on lumetettu isot lumikummut, joista aletaan seuraavaksi muokkaamaan parkkia. Parkista tulee löytymään kaksi reilikumpua ja boksi. Reilit ja pressit tullaan sijoittelemaan siten, että yhteen laskuun saa sisällytettyä kolme objektia.

Heikniemi lupailee parkin olevan auki tulevana viikonloppuna.

Lisäksi uutuutena tälle kaudelle tulee kolmosrinteeseen helpompi aloittelijoiden parkki, joka valmistunee helmikuun 3.-4. päivinä pidettävään parkkikouluun mennessä.

Hirvensalon hiihtokeskuksessa on käytössä myös ilmainen lastenrinne ja naruhissi.

Näppärästi mäkeen keskustasta

Hirvensalon hiihtokeskus on sijainniltaan ainutlaatuinen suomalaisten hiihtokeskusten joukossa. Matkaa kaupungin keskustaan on vain kolmisen kilometriä ja mäkeen pääsee näppärästi vaikka paikallisbussilla.

Keskuksessa on viisi rinnettä ja kolme hissiä, joiden joukossa ilmainen lastenrinne.

– Tämä on asia, joka tuntuu tulevan monelle yllätyksenä. Useaan otteeseen asiakkaat ovat tyytyväisinä ihmetelleet lastenrinteen maksuttomuutta.

Hirvensalon hiihtokeskus on auki arkisin kello 15-21 ja viikonloppuisin kello 10-19. Monesti hissit kuitenkin avataan myös arkisin aiemmin esimerkiksi kouluryhmille.

– Tällaisina päivinä myös ryhmien ulkopuoliset laskijat ovat ilman muuta tervetulleita mäkeen. Poikkeaviin aukioloaikoihin liittyen tiedotamme Facebook-sivuillamme. Lisäksi hiihtolomien aikaan viikolla kahdeksan olemme auki kello 10-21, Heikniemi muistuttaa.

Teksti ja kuvat: Sami Nurmi


Avainsanat:
, , ,
Arvostele artikkeli:
Hirvensaloon saatiin hyvä lumitalvi
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,17/5 - 6 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

 • Opiskelija laskee euroja sanoo:

  ”Kun maassa ei ollut luonnonlunta, eivät ihmiset oikein löytäneet mäkeenkään, Heikniemi harmittelee.”

  Kun kaikki rinteet eivät ole auki tai parkki kiinni, pyydetään koko kausi kuitenkin täyttä hissilipun hintaa niin ihmiset eivät oikein löydä mäkeen, sama asia kun jos vettä sataa taivaalta tai lämpötila +4 tammikuisena lauantaina ja täysi hissilipun hinta niin ihmiset eivät löydä mäkeen?

  Jos ei ole pelisilmää bisneksessä niin sitäkin voi harmitella 😉

  Vastaa

 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.